Maikel loopt stage bij Vermetten in Made

26 mei 2020 – Dag van de Stagiair

Op 26 mei worden alle stagiairs, stagebegeleiders en stagebedrijven in de spotlight gezet, want dan is het Dag van de Stagiair. Bij Vermetten | accountants en adviseurs werken diverse stagiairs, en één van hen is Maikel Nieuwkerk. In een interview vertelt hij over zijn stageplek. 

Maikel loopt stage bij Vermetten in Made

Maak kennis met de 21-jarige Maikel Nieuwkerk uit Zevenbergen. Hij is tweedejaars student Finance & Control aan Avans Hogeschool in Breda (voorheen bekend als Bedrijfseconomie). Momenteel zit Maikel niet in de schoolbanken, maar rijdt hij iedere dag op en neer naar Made voor zijn stage. Sinds februari 2020 loopt hij namelijk stage bij de Madese vestiging van Vermetten | accountants en adviseurs. 
 

Kennismaken met Vermetten tijdens Career Event 

Maikel: “Hiervoor heb ik de mbo-opleiding Bedrijfsadministratie gedaan. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen op de administratieafdeling van een productiebedrijf en grondverzetbedrijf. Hier heb ik veel geleerd, maar ik wilde nu ervaren hoe een accountantskantoor werkt. Tijdens het Career Event van Avans maakte ik kennis met Susanne de Kort, HR-manager bij Vermetten. Ik vertelde haar wat voor een stageplek ik zocht en zij vertelde wat voor een bedrijf Vermetten is. Ze had het over de informele sfeer, goede stagebegeleiding en uiteenlopende klanten. Dat klonk goed! Ik ben op gesprek gegaan bij Vermetten in Made en een dag later hoorde ik dat ik stage mocht komen lopen.”
 

Uiteenlopende werkzaamheden

Maikel loopt twintig weken stage, van februari tot juni 2020. “Ik werk mee op de accountancyafdeling van de vestiging Made. De laatste weken zie ik de collega’s niet zo vaak, want door het coronavirus werken veel collega’s vanuit huis. Gelukkig hebben we wekelijks een video call. Ik ben momenteel de enige stagiair op de afdeling en pak uiteenlopende werkzaamheden op, zoals het inrichten van de administratie van nieuwe klanten, het inboeken van de administratie voor bestaande klanten en het voorbereiden van de aangifte Inkomstenbelasting en Omzetbelasting. Momenteel worden veel ondernemers getroffen door de coronacrisis, en ik heb onlangs ook meegekeken welke ondernemers recht zouden hebben op de noodmaatregelen die vanuit de overheid worden aangeboden.”
 

Je mag vragen stellen

“Ik heb het erg naar mijn zin bij Vermetten. De eerste weken moest ik wennen aan de 40-urige werkweek, maar nu weet ik niet beter! Ik heb veel uitdaging in mijn werkzaamheden en mag werken aan verschillende klanten en opdrachten. Zo houd ik mij bezig met de administratie van een productiebedrijf, maar ook van een ZZP’er die zichzelf verhuurt als hockeycoach. Die afwisseling is leuk. De begeleiding vanuit Vermetten is erg goed. Rudi Peeters is mijn stagebegeleider en ik heb regelmatig overleg met hem. Iedere week zitten we samen om lopende opdrachten met elkaar te bespreken. Wat gaat er goed en waar wil ik meer begeleiding bij hebben? Je wordt niet in het diepe gegooid, maar mag vragen stellen. Overigens zijn alle collega’s bereid om te helpen.”
 

Borrelen op donderdagmiddag

En is de werksfeer ook zo leuk als Susanne tijdens het Career Event vertelde? “Ja, absoluut! Er wordt hard gewerkt, maar er heerst ook een informele sfeer. Er is ruimte voor een praatje of een lolletje. Bovendien is de vestiging in Made een jonge club, want de gemiddelde leeftijd is zo’n dertig jaar. Doordat het leeftijdsverschil niet zo groot is, heb je al gauw dezelfde interesses. Voordat de coronacrisis uitbrak, gingen we elke laatste donderdagmiddag van de maand borrelen met het team. Dan gingen we naar een nabijgelegen cafeetje en dronken daar een biertje. Helaas kan dat nu niet meer, maar dat is niet anders. Ik kan het iedereen in ieder geval aanraden om stage te lopen bij Vermetten!”
 

Ook stagelopen bij Vermetten | accountants en adviseurs? 

Zoek jij een uitdagende en leuke stageplaats? Kom net als Maikel stagelopen bij Vermetten | accountants en adviseurs! Op al onze vestigingen zijn wij geregeld op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste stagiairs, zoals studenten Accountancy en Bedrijfseconomie. Neem contact met ons op of vul ons sollicitatieformulier in en wie weet nodigen wij jou binnenkort uit voor een kop koffie en een kennismakingsgesprek!