Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Marcel Hopmans over werken bij Vermetten

Marcel Hopmans werkte twintig jaar lang bij een gerenommeerde accountantsorganisatie met locaties door heel Nederland. Vanaf 1 november 2019 heeft hij zich bij Vermetten | accountants en adviseurs gevoegd en werkt hij op de vestiging Roosendaal. In een interview vertelt hij over zijn overstap naar Vermetten én zijn ervaringen tot nu toe. 
 

De klik was er

Marcel: “Na mijn studie Accountancy & Agribusiness ben ik aan de slag gegaan bij een top 5-accountantskantoor. In de loop der jaren heb ik hier veel ervaring mogen opdoen en heb ik mij ontwikkeld. Ik heb graag zelf het stuur in handen om koers te bepalen. Ik wilde graag partner worden, maar dit was niet mogelijk binnen het tijdspad dat ik voor ogen had. Daarom heb ik het accountantskantoor na bijna twintig jaar verlaten.” Marcel ging in gesprek met verschillende regionale kantoren. Hier voelde hij niet de klik, tót hij kennismaakte met Vermetten | accountants en adviseurs. “Vanaf het eerste moment dat oprichter John Vermetten en ik elkaar spraken, was het gevoel goed. De klik was er. De manier waarop John vol energie en enthousiasme over Vermetten vertelde, overtuigde mij. John nam mij mee in zijn visie en ideeën en deze sluiten precies aan bij mijn visie en ideeën. Na slechts één gesprek wist ik dat ik partner bij Vermetten wilde zijn!”
 

Elkaar aanvullen en versterken

Marcel: “Op 1 november ben ik daarom begonnen als accountant en partner bij de Roosendaalse vestiging van Vermetten. Ik werk nauw samen met het team en met de partners Stefan Vogelaars en Maurice Bartels. Stefan is fiscalist, Maurice heeft een commerciële en bancaire achtergrond en ik ben accountant. Die samenstelling is in mijn ogen perfect. Dankzij onze verschillende achtergronden kunnen we elkaar uitstekend aanvullen en versterken.”
 

Divers takenpakket 

Het takenpakket van Marcel is heel divers. Zo bedient hij tal van klanten, waaronder agrarische klanten. Vanwege zijn studie én zijn achtergrond als boerenzoon voelt Marcel zich ook als een vis in het water bij agrarische klanten. Daarnaast bewaakt hij de kwaliteit en de sfeer van het kantoor en coacht hij collega’s. “In de afgelopen jaren heb ik veel vlieguren gemaakt en de kennis en ervaringen die ik daarbij heb opgedaan, wil ik graag delen met mijn collega’s. Dankzij kennisdeling kunnen we onze klanten nóg beter servicen en begeleiden in het ondernemerschap. Als partner ben je ook ondernemer en zit je op dezelfde stoel als je klanten. Ik weet nu nóg beter met welke uitdagingen ondernemers te maken krijgen en welke risico’s ze nemen. Dit is een verrijking van mijn functie”, aldus Marcel.
 

Geregisseerde groei

Marcel ervaart het werken bij Vermetten | accountants en adviseurs als ongedwongen, plezierig én uitdagend. “Vermetten groeit explosief, maar het is wel geregisseerde groei. Om het te vergelijken met de landbouw: je kan een grote lading kunstmest over het land strooien, zodat de gewassen snel groeien. De gewassen schieten dan uit de grond, maar zijn door de snelle groei niet stabiel. Door precies genoeg kunstmest te strooien, groeien de gewassen minder snel, maar worden op die manier wel sterk genoeg om de wind en regen te doorstaan. Vermetten heeft dit groeiproces goed in de vingers en groeit op een gecontroleerde manier waarbij de kernwaarden Deskundig, Daadkrachtig, Doeltreffend en zonder gedoe heel goed overeind blijven staan. Vermetten is inmiddels een herkenbare regionale speler in Midden- en West-Brabant met 150+ professionals. Het is een voorrecht en een uitdaging om hier onderdeel van te zijn. Er komt veel dynamiek bij kijken.”
 

Veel vrijheden en verantwoordelijkheden 

Marcel vervolgt: “Er heerst een persoonlijke en collegiale sfeer bij Vermetten. Collega’s helpen elkaar en je kan altijd bij een ander terecht. Er zijn geen drempels en deuren staan open. Ook heb je veel vrijheden en verantwoordelijkheden. Waar je bij andere accountantskantoren vaak eerst je sporen moet verdienen vóór je contact met klanten mag hebben, heb je bij Vermetten al eerder klantcontact. Het is vanzelfsprekend geen pretpark en je wordt in je eerste weken intensief begeleid, maar er is gewoon snel veel mogelijk en er is veel vertrouwen. The sky is the limit! Je krijgt de ruimte om jezelf maximaal te ontwikkelen en te doen waar jij denkt waar jouw talenten liggen. Ben jij graag veertig uur per week op kantoor, of haal je voldoening uit klantcontact en wil je de boer op? Of toch liever een combinatie van beide? Vermetten onderzoekt samen met jou wat jouw talenten zijn en hoe je deze het beste kan benutten!”
 

Ook werken bij Vermetten?

Wil je net als Marcel aan de slag bij een ambitieus en dynamisch kantoor? Naast reguliere accountancywerkzaamheden bieden we aanvullende diensten, zoals fiscaal en bedrijfseconomisch advies, HR-advies, estate planning en financial planning. Neem een kijkje op onze vacaturepagina en wie weet staat er een passende vacature open! Uiteraard kan je ook altijd contact opnemen met onze HR-medewerkers. Zij vertellen je graag meer over werken bij Vermetten | accountants en adviseurs.