Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

‘Werkgeluk moet iedere dag op de agenda staan!’

Tijdens de Week van het Werkgeluk staat werkgeluk centraal. Iedereen wil gelukkig zijn op het werk, want we brengen er een groot deel van onze tijd door. Ben je blij met je werkplek, je collega’s en je werkzaamheden, dan ga je met plezier naar het werk. Toch zijn nog veel mensen niet gelukkig in hun baan. Op de website van Week van het Werkgeluk staat dat 27 procent van de werkenden één of meerdere slechte werkdagen per week heeft. Om werkgeluk hoger op de agenda te plaatsen bij zowel werkgevers als werknemers, is de Week van het Werkgeluk in het leven geroepen. Deze week is niet alleen van kracht in Nederland, maar ook in veertig andere landen over de wereld. 
 

Medewerkers zijn waardevol 

Werkgeluk is een belangrijk thema waar aandacht voor moet komen. Sunny van Hoesel, HR adviseur bij Vermetten, vertelt erover: “We willen allemaal gelukkig zijn in ons werk. Ben je blij met je werk, dan heeft dit effect op je gevoel. Werkgeluk is zeer belangrijk en zou niet alleen tijdens de Week van het Werkgeluk op de agenda moeten staan, maar iedere dag! Medewerkers zijn namelijk hartstikke waardevol voor een organisatie en daar moet voldoende aandacht voor zijn. Je wil iedereen goed behandelen, binden en boeien en de ruimte geven om te ontwikkelen, zodat het werk leuk en interessant blijft.”
 

Passen bij de Vermetten-organisatie

“Inmiddels werken er bijna 175 medewerkers bij Vermetten. De medewerkers verschillen van elkaar, maar ze hebben ook één gemene deler: ze passen binnen Vermetten en ze passen binnen het team. Tijdens de sollicitatierondes zoeken we daar specifiek naar. We hebben niet een heel eisenpakket waar sollicitanten aan moeten voldoen: ze moeten vooral goed passen binnen de Vermetten-organisatie. Wij vragen sollicitanten wat hen drijft. Welke interesses en ambities hebben ze? Vervolgens kijken we samen of Vermetten daarbij past en of er een klik is. Vanaf de eerste werkdag wordt de medewerker begeleid in zijn ontwikkeling. Na twee of drie weken heb ik een evaluatiegesprek om de eerste weken te bespreken. Hoe bevalt het bij Vermetten? Zijn er zaken waar je tegenaan loopt? Word je goed ingewerkt? We willen iedereen goed op weg helpen en de feedback van nieuwe collega’s is erg waardevol om het vanaf de start tot een succes te maken.”
 

Positieve mindset

“Ik ervaar Vermetten als een heel fijne werkgever. Ik ben sinds afgelopen februari in dienst, nét voor het coronavirus uitbrak. De eerste weken werkte ik op kantoor, maar daarna werkte ik veelal vanuit huis. Het valt mij op dat er binnen Vermetten korte lijnen zijn. We hebben aandacht voor elkaar en er wordt regelmatig met elkaar in gesprek gegaan. We krijgen de vrijheid om ons te ontwikkelen en te doen wat we leuk vinden. Natuurlijk wordt er hard gewerkt, maar er is ook een goede werk-privébalans. Medewerkers moeten soms een tandje bijzetten, maar overwerken komt niet structureel voor. Zo houd je naast het werk voldoende tijd over voor je gezin, hobby’s en sport. Ik ben ervan overtuigd dat dit zorgt voor medewerkers met een positieve mindset. Medewerkers die ’s ochtends zin hebben om naar het werk te gaan. Die zin hebben er iets mooi van te maken, samen met collega’s en klanten!”
 

Aandacht voor kennisontwikkeling

“Gelukkige medewerkers zijn ook medewerkers die zich kunnen en mogen ontwikkelen. Nu én in 2021 willen we extra aandacht schenken aan persoonlijke ontwikkeling en kennisontwikkeling. We stimuleren iedereen om een gepaste opleiding of training te volgen om een persoonlijke groei door te maken. We hebben een mooie studiekostenregeling, bijvoorbeeld voor het volgen van vakinhoudelijke studies, maar zeker ook voor trainingen die gericht zijn op persoonlijke vaardigheden. We vinden het prettig wanneer medewerkers met ideeën komen om hun loopbaan een boost te geven en het gesprek hierover zelf met ons aangaan.”
 

Binden en boeien 

Om de binding met Vermetten te vergroten, organiseren we regelmatig iets voor de medewerkers. Zo is er iedere zomer een barbecue, waar alle medewerkers elkaar kunnen ontmoeten. Helaas in deze tijd is dit niet mogelijk, maar er wordt achter de schermen nagedacht over alternatieven. Ook hebben alle vestigingen een eigen personeelsvereniging die leuke personeelsuitjes organiseert. Door het coronavirus kunnen de uitstapjes helaas niet doorgaan. Om de medewerkers toch te bedanken voor hun inzet, hebben we enkele keren een attentie bij de medewerkers thuis laten bezorgen. Zo hebben we iedereen een cake gestuurd met de tekst ‘Het is geen piece of cake’. Ook hebben we hen een tegoedbon gestuurd voor een digitale escaperoom. Hiermee willen we met de medewerkers op een leuke manier contact houden en hen blijven motiveren.”
 

Ook met plezier naar je werk?

Wil jij iedere ochtend met plezier naar jouw werk en wil je werken bij een organisatie waar werkgeluk, ontwikkeling en ambitie centraal staat? Sluit je aan bij Vermetten | accountants en adviseurs! Bekijk onze actuele vacatures en solliciteer op de vacature van jouw keuze. Wie weet heb jij binnenkort een kennismakingsgesprek met Sunny of één van haar HR-collega’s! We zijn bovendien ook geregeld op zoek naar stagiaires. Aarzel niet en solliciteer vandaag nog.