Historie van Vermetten

De basis van de Vermetten Groep wordt gevormd door Vermetten bv accountants en adviseurs te Gilze, Vermetten Accountancy, opgericht door registeraccountant John Vermetten.

Tot op heden is Vermetten | accountants en adviseurs uitgegroeid tot een organisatie met verschillende vestigingen in Brabant en ongeveer 150 professionals die mkb'ers dagelijks bijstaan op diverse vakgebieden. 

Vermetten Gilze

Op 4 september 1995 startte John Vermetten zijn accountantskantoor dat nu de basis is van de Vermetten Groep. Zoals zo veel ondernemers, nam hij deze beslissing heel intuïtief. Zijn belangrijkste drijfveer was om een verschil te maken: sneller en flexibeler dan de grotere kantoren en completer en met meer expertise dan de kleinere kantoren; ofwel het beste van twee werelden te combineren. Met de vrijheid om alles in eigen hand te houden en zelf te kunnen bepalen hoe een en ander vorm te geven resulterend in het beste advies voor de klant. Deskundig, snel, betrokken en daadkrachtig.

John Vermetten startte zijn carriére na het afronden van zijn VWO-opleiding in 1986 bij de Belastingdienst. Na zijn opleiding tot Rijksaccountant is hij in verschillende functies op verschillende locaties werkzaam geweest. Dit leverde hem veel unieke ervaringen op die hij nu nog steeds voor zijn klanten optimaal inzet. Naast zijn dienstbetrekking bij de Belastingdienst volgde John tevens de opleiding tot Registeraccountant bij het NIVRA te Amsterdam welke studie hij in 1995 afrondde waarna hij dus 'van scratch af aan' zijn eigen kantoor startte. Daarnaast is John Vermetten gedurende 1995 t/m 2000 docent geweest in verschillende vakken op het gebied van accountancy, externe verslaggeving en belastingrecht.

Zijn passie voor ondernemers en ondernemingen haalt John uit de overtuiging dat ondernemingen de samenleving draaiend houden. Zij zorgen voor werkgelegenheid, sociale contacten en inkomen, scholing en ontwikkeling, innovatie, veiligheid en welvaart. Onze toekomst ligt voor een belangrijk deel in de handen van ondernemers. Voor John Vermetten is ook dit een belangrijke drijfveer om bij te willen dragen en mee te werken aan het succes en de continuïteit van ondernemingen.
 

Weg met zesjescultuur en gaan voor het maximale

Klanten van Vermetten kunnen er op rekenen dat alles uit de kast wordt gehaald om het maximale resultaat te bereiken. 'Ik wil altijd voor de 10 gaan. Hoewel dit wellicht heel idealistisch klinkt, staan we natuurlijk ook met beide benen op de grond. Het gaat er echter om dat we geen genoegen nemen met middelmaat. Daarvoor is de rol van ondernemingen in onze samenleving en zijn onze klanten veel te belangrijk'. Wat John Vermetten betreft is het recept voor succes ook niet meer dan 'één keer vaker opstaan dan dat je valt' en vasthouden aan je idealen en doelen.

Een ondernemer wordt vooral beter door de lessen die hij in het leven leert zowel privé als zakelijk. Heb je je doelen bereikt, dan is het zaak om nieuwe doelen te stellen en daar met evenveel passie naar toe te werken, altijd weer streven naar verbetering en perfectie. Dat is waar het om gaat.
 

Ondernemerschap is een serieus spel

Overigens moeten we zeker niet vergeten dat ook ondernemen één van de vele spelletjes is die we tijdens ons leven spelen. Waar je dus vooral ook veel plezier aan kunt ontlenen. Hoewel ondernemerschap een 'bloedserieus' spel is, blijft het een spel. Een spel waarbij je jezelf beter leert kennen en je eigen identiteit ontwikkelt. Uiteindelijk kom ik tot de conclusie dat het gaat om een combinatie van samen creëren, het écht iets voor anderen betekenen en je eigen succes en geluk. Het is de kunst om zo veel mogelijk spelletjes te spelen waar jijzelf en dus ook onze samenleving, beter en gelukkiger van wordt.

Diverse regiokantoren

Inmiddels is Vermetten gegroeid en beschikt de Vermetten Groep over diverse regiokantoren in Brabant: Gilze, Diessen, Made, Roosendaal, Etten-Leur, Tilburg en Waalwijk. Vanuit onze vestigingen staan wij mkb’ers bij met diensten op het gebied van accountancy waaronder audit, belastingadvies, lonen, HR-vraagstukken, arbeidsrecht en mediation. Dankzij deze verschillende locaties zitten wij altijd bij u in de buurt.

Denken als accountant of adviseur en handelen als ondernemer. Sneller en flexibeler dan grotere adviesorganisaties, completer en stabieler dan de kleinere bureaus en altijd gefundeerd op expertise. Onze werksfeer is open en informeel en onze werkwijze pragmatisch en doelgericht. Wij bieden oplossingen.

Oprichter