Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Estate planning

U wilt uw kinderen of eventuele andere erven graag met zo min mogelijk erfbelasting belasten als de tijd daar is. Daar kunt u met Vermetten | accountants en adviseurs een zogenaamde estate planning voor laten maken. Zo wordt het door u opgebouwde vermogen zo goed mogelijk beschermd en in stand gehouden.

Wat is estate planning?

Estate planning is te zien als een verlengstuk van uw eventuele financiële planning. Waar die laatste zich vooral richt op uw toekomstige inkomsten en uitgaven en de eventuele veranderingen hierin, gaat het hier voornamelijk over uw nalatenschap. Met de planner van Vermetten | accountants en adviseurs wordt een planning gemaakt om het door u opgebouwde vermogen fiscaal en juridisch zo gunstig mogelijk door te geven. Zo haalt u het maximale uit uw nalatenschap met alles wat erbij hoort zonder dat uw erven achteraf met een hoge schuld blijven zitten.

Is estate planning hetzelfde als een testament?

Het simpele antwoord op bovenstaande vraag is: nee. Een testament kan wel onderdeel zijn van uw estate planning (of andersom), maar is niet hetzelfde. In uw testament neemt u op wat u na wilt laten aan uw erven, bijvoorbeeld spullen, een koophuis of vermogen. Met de estate planning wordt er vooral gekeken naar hoe uw opgebouwde vermogen het beste beschermd kan worden op juridisch vlak. Bij Vermetten | accountants en adviseurs wordt er naar verschillende aspecten gekeken om deze planning te maken, zoals nalatenschapsplanning, levenstestament, schenkingsplanning, samenlevingsvormen, echtscheiding, bedrijfsopvolging, aangiften en certificering van vermogen.

Verschil estate planning en financiële planning

Zoals eerder gezegd richt een financiële planning zich voornamelijk op uw huidige vermogen en op welke manier uw inkomsten en uitgaven veranderen na een life event dat veel invloed heeft. Denk daarbij aan samenwonen, kinderen, echtscheiding en overlijden. Met een estate planning wordt alleen gekeken naar het moment dat u er niet meer bent en op welke manier uw erven uw vermogen kunnen overnemen. Overigens sluit het één het ander niet uit, u kunt beide planningen bij Vermetten | accountants en adviseurs laten opstellen.

Regel uw nalatenschap met Vermetten | accountants en adviseurs

Wellicht klinkt het nog wat ver van uw bed, praten over uw nalatenschap. Met een estate planning wordt er gekeken over een langere periode waarbij uw huidige situatie natuurlijk ook onder de loep wordt genomen. Wilt u dus een deskundig advies, dan bent u bij Vermetten | accountants en adviseurs aan het juiste adres op het gebied van estate planning. We nodigen u dan ook van harte uit voor een gesprek met één van onze adviseurs.