Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Frank & Bas Kolsters

Petronet en Frank Kolsters hebben als missie om de leefomgeving van hun klanten nóg gezelliger en comfortabeler te maken. Hun slogan luidt dan ook: “Het genieten begint in en om je huis”. Vanuit hun showroom en bij de mensen thuis zorgen zij, samen met hun team, voor maatwerk zonwering, raamdecoratie en aankleding van de buitenruimte. In de 33 jaar van het bestaan van hun familiebedrijf bouwden zij een goede naam op in de omgeving van Hilvarenbeek. Ondertussen staat hun zoon Bas te trappelen om Ambiance Kolsters van zijn ouders over te nemen. Een mooie taak voor Vermetten | accountants en adviseurs om hen hierbij te begeleiden. 

“In het begin ging ik met een klein busje langs de klanten, terwijl Petronet de boekhouding deed”, vertelt Frank vanuit hun bedrijfspand in Hilvarenbeek. Bas heeft maar heel even tijd voor de foto, want die wordt op een bouwoverleg verwacht. “In die tijd had ik op de zaterdagen een hulp voor de montage van zonweringen, rolluiken, knikarmschermen en markiezen. Een paar jaar later nam ik mijn eerste personeelslid en vervolgens ook mijn zaterdaghulp fulltime aan. Beide mannen werken hier nog steeds.” 

Persoonlijke aandacht en vakmanschap 

“Alweer 23 jaar geleden hebben we ons aangesloten bij Ambiance en is ons leveringspakket flink uitgebreid. Sindsdien leveren en plaatsen we daardoor ook overkappingen, glaswanden, raamdecoratie, shutters, horren en garagedeuren. De mogelijkheden zijn eindeloos. De meeste producten kunnen zelfs met een app automatisch bestuurd worden. De formule van Ambiance past goed bij ons, want die staan net als wij voor persoonlijke aandacht, kwaliteit en vakmanschap.” 

Samenwerking met bouwsector 

“Omdat veel zonweringsproducten tegenwoordig ingebouwd worden hebben we al in een vroegtijdig stadium contact met architecten, kozijnenbedrijven en elektriciens. Vroeger kwamen wij vaak pas als de bouw bijna klaar was en dan moesten wij nog veel aanpassingen doen. Dat is zo jammer. En ook met de BENG, de bijna energieneutrale gebouwen, van nu moet alles vooraf goed uitgedacht zijn. Dan hoeven wij niet achteraf nog aanpassingen te doen.” 

Als een warm bad 

“In onze showroom nemen Petronet en Benthe, de vrouw van Bas, de mensen mee langs de verschillende keuzes en mogelijkheden. Zij luisteren goed naar de wensen van de klant. Als het over technische details gaat komen Bas of ik er wel bij. Bas zei als klein manneke altijd al dat hij later het bedrijf over zou nemen. Ik zei dan dat dat nog wel zou veranderen, maar nee, hij bleef erbij. Onze dochter Demi heeft dat nooit gehad. Die is kinderverpleegkundige in het ziekenhuis. Ons Bas ging op 
jonge leeftijd al regelmatig met mij en de monteurs mee. Zo heeft hij het vak geleerd. Sinds een 
aantal jaren werkt Benthe ook mee. Over haar hoorde ik laatst van klanten dat zij hen zo goed geholpen had. Het voelde als een warm bad, vertelden de klanten.” 

Sparringpartner 

“Dat gevoel hebben we ook bij de samenwerking met Vermetten. Al vanaf het begin is Ton Comperen van de vestiging Diessen onze contactpersoon. Hij is zo’n sparringpartner waar wij al onze vragen kwijt kunnen. Vermetten verzorgt voor ons de gehele boekhouding en salarisadministratie. Petronet hoeft alleen maar in te boeken. Ook regelden zij in 2018 de omzetting van vof naar bv, en adviseerden ze ons over de aankoop van ons bedrijfspand en enkele andere panden die we verhuren. In 2023 gaan we stap voor stap aan de slag met de overdracht naar Bas en Benthe. Dat willen we echt goed geregeld hebben, zodat de kinderen daar nooit onenigheid over kunnen krijgen. Maar we vertrouwen dat graag aan Ton en zijn collega’s toe. Zij doen hun werk echt goed.” 

Wilt u ook ondersteund worden door een laagdrempelig en deskundig accountantskantoor die voor u een echte sparringpartner is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.