Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Milo, Koen, Robbie, Matthy en Raoul

Als pubers leerden ze elkaar kennen tijdens het online spelen van de game FIFA. Tien jaar later zijn Milo, Koen, Robbie, Matthy en Raoul elkaars beste vrienden én succesvolle YouTube-ondernemers. Hun relatie met Vermetten begon in de schoolbanken en nog steeds vinden zij de persoonlijke benadering “heel erg chill”.

BESTE VRIENDEN

“We waren een jaar of 15, 16 en speelden allemaal de voetbalgame FIFA op onze PlayStations en namen dat op”, vertelt Robbie vanuit hun opnamestudio in het centrum van Utrecht. “Die video’s plaatsten we op YouTube, en zo kwamen we met elkaar in contact. We zijn toen veel meer samen gaan doen en werden steeds betere vrienden van elkaar. Uiteindelijk zijn we zelfs met zijn allen gaan samenwonen om vanuit huis te gaan produceren. Na een jaar of twee besloten we om een kantoorruimte te huren, want dat leek ons beter met 2 man in vaste dienst en 2 stagiaires. Omdat Utrecht lekker centraal is zijn we hier uitgekomen.”

MEERDERE VERDIENMODELLEN

“Met onze video’s richten we ons op kijkers tussen de 15 en 25 jaar. Het idee is dat we hen meenemen in onze vriendengroep, alsof ze er zelf deel van uitmaken. Ze weten ondertussen alles van ons. We hebben verschillende verdienmodellen. Per duizend views op YouTube verdienen we een bedrag, vanwege de advertenties. Maar we promoten zelf ook producten, hebben eigen merchandise, zijn we te zien op Amazon Prime en staan in januari 2024 met onze eigen show in AFAS Live. Het maken van muziek begon trouwens met een parodie op een boy band, en dat smaakte naar meer.”

EIGEN TEAM REGELT ALLES

“We hebben nu 16 mensen in dienst en daarmee regelen we alles. Zo verzint het creatieve team de onderwerpen voor de video's, het sales team kijkt of we er een sponsor bij kunnen betrekken en de productie bereidt alles voor, hierna kan de opname weer worden gemonteerd. Vervolgens gaat het grafische team ermee aan de slag om er afbeeldingen van de maken, waarna het social media-team de video op Instagram en TikTok promoot. Elke dinsdag en vrijdag staat er een nieuwe video online. Dat betekent dat iedereen in ons team kort op de bal zit om alles op tijd af te krijgen. Daarom kunnen we ook met een platte organisatie werken zonder strakke regels over werktijden, en zo.”

VRAGEN VAN DE BELASTINGDIENST

“Als online gamers hebben we in 2018 Ikwiltegoed opgericht”, vertelt Robbie. “Hiermee bieden we allerlei giftcards, betaalkaarten en beltegoed aan. Boekhoudkundig deden we dat in het begin niet helemaal volgens de regels. Toen hebben we naar aanleiding van vragen over de belasting mijn oude schoolvriend Frans Heeren van Vermetten Accountants en Adviseurs erbij betrokken. Sindsdien heeft Vermetten ons hele groeiproces meegemaakt en kunnen we met al onze financiële zaken bij hen terecht. Ook voor ons privé. Frans kent ons alle vijf door en door. We praten met hem als een vriend en kunnen gewoon een appje sturen als we een vraag hebben. Die persoonlijke benadering is heel erg chill. En zo hoeven wij ons niet te veel met de boekhouding bezig te zijn. Wij zijn liever creatief.”

Ben jij een jonge ondernemer met ambities en focus jij je ook liever op jouw eigen talenten dan op de boekhouding? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs