Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Jan-Bart Beerens

Als jochie van 8 jaar oud zat hij al bij zijn vader achter de naaimachine. Ondertussen is Jan-Bart Beerens meer dan 40 jaar verder en klopt zijn hart nog steeds sneller van zijn tent- en zeilmakerij.

“Mijn vader begon in de jaren vijftig hobbymatig met tenten maken”, vertelt Jan-Bart vanuit zijn kantoor in Tilburg. “Van beroep was hij tassen- en lederwarenontwerper. Toen hij in zijn jonge jaren voor de keuze stond om een scooter te kopen of een ander avontuur aan te gaan kocht hij een rol doek, maakte er een tentje van en ging er met mijn moeder mee op pad. Familieleden en kennissen wilden ook graag zo’n tentje en zo begon hij ze - naast zijn baan - te verhuren, te verkopen en te repareren. Dat betekende wel dat hij zeven dagen per week werkte, en zo zat ik dus met 8 jaar al achter de naaimachine om hem te helpen. Toen ik op mijn 18e van school kwam was het voor mij vanzelfsprekend dat ik volledig bij hem aan de slag ging. Ik zag toen overal kansen om zeilconstructies toe te passen en ging overal achteraan.”

Diversiteit aan oplossingen

“Zo stapte ik bijvoorbeeld op de Efteling af en ging ik eens polsen bij Fuji Film. Daar werden grote rollen met fotopapier lichtdicht verpakt bewaard, maar die hoezen gingen nogal eens stuk. Nadat ik er een aantal had gerepareerd stelde ik een verbeterd ontwerp voor. Hieruit volgde een opdracht om 100 hoezen te produceren en nam ik mijn eerste personeelslid aan. Ook tijdens het uitgaan in Tilburg vroeg ik horecaondernemers om hun kapotte parasols door ons te laten repareren. De hoeveelheid werk groeide en daarmee werd onze werkplaats te klein, en verhuisden we half jaren 90 naar een groter pand op industrieterrein Vossenberg.”

Innovatieve concepten

“In diezelfde periode kregen we ook veel reparatiewerk van bungalowtenten op vakantieparken, zoals de Beekse Bergen. Zodra daar een tent kapotging, brak er paniek uit, want dan moesten de vakantiegangers overgeplaatst worden. Ik heb toen een modulaire tent ontwikkeld met afritsbare delen die makkelijk uit te wisselen waren. Die tenten zijn nu al ruim 20 jaar in gebruik. Voor veel klanten hebben we zo allerlei zeiloplossingen ontwikkeld en geproduceerd.”

Waardevolle 2 minuten voor Tentendokter.nl

“Tegenwoordig richten we ons met onze productie voornamelijk op nichemarkten, zoals stormbestendige parasols tot 12 meter doorsnede, scheidingswanden voor bedrijfshallen, of lekbakken voor de petrochemische industrie. Het repareren van tenten is altijd gestaag door blijven gaan, maar daar zat naar mijn idee meer potentie in. Als Tentendokter.nl heb ik toen contact opgenomen met het televisieprogramma Campinglife. Ik heb toen twee minuten zendtijd gekocht, en die bleken later erg waardevol te zijn. De dag na de uitzending hadden we namelijk 8000 hits op onze website. De uitzending werd datzelfde jaar nog een paar keer herhaald en telkens bleek dat succesvol.”

Gevoel van kleinschaligheid

Dat geluk heeft Beerens Intercover, zoals het bedrijf sinds 2008 heet, niet altijd gehad. Het tij keerde en dat resulteerde in een aantal zorgelijke jaren voor het bedrijf en voor Jan-Bart. Het jaar 2019 was gelukkig een keerpunt en ook 2020 bleek een topjaar. Dat was bovendien het jaar van de overstap naar Vermetten | accountants en adviseurs. “Ik ken Mark Jongbloets al heel lang. Toen hij bij Vermetten ging werken ben ik snel met hem mee overgestapt. Mark kent mij en mijn bedrijf goed en ik heb veel vertrouwen in hem en zijn deskundigheid. Door het persoonlijke contact voelt Vermetten kleinschalig aan, ondanks dat het toch een flinke club is. En daarbij voel ik me als een vis in het water.”

Bent u ook op zoek naar een accountantskantoor dat alle expertise en deskundigheid in huis heeft, maar toch heel persoonlijk aanvoelt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze adviseurs.