Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Jeroen Schwartzmans

Brabant In- en Exterieurverzorging B.V. uit Waalwijk is een all-round schoonmaakbedrijf voor de zakelijke en particuliere markt. Jeroen Schwartzmans staat aan het hoofd van het familiebedrijf en legt uit waarom de mensen in zijn bedrijf zo waardevol zijn.

“Zo’n dertig jaar geleden begon mijn vader Hans met niks vanuit een ruimte in de oude Van Harenfabriek”, vertelt Jeroen Schwartzmans vanuit zijn kantoor met aan de muur een kamerbreed landelijk tafereel. “Het enige dat hij wel had was zeventien jaar ervaring in de schoonmaakbranche. Stap voor stap bouwde hij zijn schoonmaakbedrijf op en verhuisde eind jaren ’90 naar het huidige pand in Waalwijk.”

In al die jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een all-round schoonmaakbedrijf voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. “We doen niet alleen periodieke schoonmaak, maar ook industriële reiniging, glasbewassing, gevelreiniging of specialistische werkzaamheden, zoals het reinigen van lamellen en zonwering, of het coaten van vloeren en het etsen van glas.”

Schoonmakers moeten bij klant passen

Omdat veel schoonmakers regelmatig bij dezelfde klant aan het werk zijn, is het belangrijk dat zij bij de opdrachtgever passen. “We hebben er een neusje voor om de juiste persoon bij de juiste klant te selecteren”, legt Jeroen enthousiast uit. “Het moet namelijk wel klikken tussen een schoonmaakster en een opdrachtgever. Het grootste compliment krijg je als ze uiteindelijk gezien worden als een onderdeel van dat bedrijf of die familie. De mensen maken namelijk het bedrijf, dus daar besteden we veel aandacht aan.”

Vertrouwensband

Datzelfde ziet Jeroen ook bij Vermetten. “Met Giso Schouten en Mia Bogers van Vermetten | accountants en adviseurs hebben we in de loop van de jaren een enorme vertrouwensband opgebouwd. Zij kennen ons bedrijf door en door, en helpen ons met de controle op de boekhouding en de loonadministratie, belastingaangiftes en pensioenen. Ook voor onze privé-zaken betekenen ze veel, en de bedrijfsoverdracht van mijn vader op mij hebben ze toen ook helemaal begeleid.”

Van vader op zoon

“Voordat ik bij mijn vader in de zaak kwam was ik werkzaam als slager, maar ik had van jongs af aan al het idee om zijn bedrijf ooit over te nemen. Ondernemersdrang was dat, denk ik. Hard werken voor iets wat van jezelf is, dat leek me geweldig. In 2004 ben ik er in dienst gekomen en heb twee jaar later een groot deel van de aandelen overgenomen. Op advies van Vermetten bleek de verdeling 80/20 fiscaal gezien het meest optimaal uit te pakken. Drie jaar geleden heb ik de laatste 20% van mijn vader overgenomen.”

Groei door spontane overname

Eind 2018 kwam collega HS Schoonmaakbedrijf uit Raamsdonksveer met de vraag of Jeroen geïnteresseerd was om het bedrijf over te nemen en voort te zetten. “Met hun aanvullende activiteiten als specialistische reiniging en rioolontstopping leek me dit een goede kans. Met de ondersteuning van Vermetten is de overname begin 2019 in gang gezet en heb ik sindsdien de verantwoordelijkheid over zo’n 210 schoonmaakspecialisten. Dat vind ik tegelijkertijd het mooiste aan mijn werk: nieuwe uitdagingen aangaan, problemen oplossen en het contact met zo’n grote diversiteit aan mensen van uiteenlopende leeftijden en afkomst.”

Wilt u, net als Jeroen Schwartzmans, ontzorgd worden door een accountantskantoor waarbij de mensen het verschil maken? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.