Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Ruben en Roy Visser

Zo’n 20 jaar geleden startten hun ouders een wasstraat in Etten-Leur. Ondertussen hebben de enthousiaste broers Ruben en Roy Visser de dagelijkse aansturing op zich genomen en is er een tweede, geavanceerde wasstraat geopend in Oosterhout. Precies op het moment dat Nederland gebukt gaat onder de beperkende maatregelen door de coronacrisis. 

“Toen onze ouders de wasstraat op industrieterrein Vosdonk in Etten-Leur openden, waren zij één van de eersten in Nederland met een milieuvriendelijke wasstraat”, vertelt Ruben Visser met een glinstering in zijn ogen. “Bacteriën reinigen het water, waardoor dat weer opnieuw gebruikt kan worden. Milieuvriendelijkheid is ook de link naar de naam ’t Vosje, afkomstig van het vlindertje de kleine vos.” 

Altijd perfect schoon 

’t Vosje is niet zomaar een wasstraat. Ruben legt uit: “Bij ons wordt iedere auto handmatig voorgewassen met hoge druk en spons. Zo komen we op de moeilijkste plekjes. Daarna wordt de auto de wasstraat in getrokken en in diverse stadia met foam borstels gewassen. Die zachte foam borstels laten vuil en zand direct los, waardoor er geen krasjes veroorzaakt worden.” 

Behalve de wasstraat zijn er bij ’t Vosje ook wascabines en VIP-plaatsen te vinden. “Wie zijn auto een VIP-behandeling wil laten geven zet zijn auto na het wassen op een VIP-plaats en krijgt in onze ontvangstruimte een lekker bakkie koffie. Wij zorgen er ondertussen voor dat de auto gestofzuigd wordt, en maken ook de binnenkant van de ramen en het dashboard schoon.” 

Sociaal ondernemen 

Door de handmatige handelingen is er opvallend veel personeel te vinden. “Klanten verwachten een perfect schone auto, dus dat heeft aandacht nodig”, vervolgt Ruben. “Daarnaast vinden we het belangrijk dat we contact maken met onze klanten en zo een relatie opbouwen.” 

“Sommige van onze medewerkers zijn jongeren die een valse start hebben gehad en moeilijk een plekje in de maatschappij vonden. Wij kunnen hen goed gebruiken en begeleiden hen op een manier waardoor ze weer helemaal opbloeien.” 

Nieuwe vestiging in Oosterhout 

Om het succes van de Etten-Leurse vestiging verder uit te breiden kwam Roy met het idee om een tweede, nog geavanceerdere en milieuvriendelijkere vestiging te openen. De broers schreven een businessplan en Oosterhout zou de perfecte locatie zijn. Het ondernemersgezin wordt sinds 2011 door Mark de Wolf en later ook door Raimond Nieuwenhuizen geholpen wordt met hun financiële en bedrijfskundige zaken. Daarom werden deze mannen van Vermetten | accountants en adviseurs in een vroegtijdig stadium ook hierbij betrokken. Niet alleen het businessplan werd kritisch doorgelicht, maar Raimond nam Roy zelfs mee naar diverse netwerkbijeenkomsten om snel ingeburgerd te raken in het Oosterhoutse bedrijfsleven. “Dat is iets wat ik niet van te voren had verwacht”, aldus de enthousiaste Roy. 

Sobere, maar succesvolle opening 

De opening van de nieuwe vestiging in Oosterhout verliep overigens anders dan gepland. “Door de coronacrisis vonden we het niet gepast om het van de daken te schreeuwen dat we op 23 maart zouden openen. We hebben nog 40.000 flyers liggen die we in de regio hadden willen verspreiden. Nu hebben we alleen een Facebook-bericht geplaatst, maar daar is verrassend goed op gereageerd. We mogen niet klagen over het aantal bezoekers dat sinds de opening zijn auto door ons heeft laten wassen.” 

Ziet u in deze tijd van de coronacrisis ook nog steeds kansen en wilt u die doorspreken met een accountant of bedrijfsadviseur? Neem dan contact met ons op en ervaar zelf dat wij u met meer kunnen helpen dan u verwacht. Geen nieuwsbericht missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.