Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Brigitte Chin-A-Fat en Martine de Voort

Als een echtpaar besluit te gaan scheiden dan heeft dat grote gevolgen, zowel emotioneel als praktisch en financieel. Wanneer er kinderen in het spel zijn dan is het nóg ingrijpender. Als gespecialiseerde familierechtadvocaten en mediators hanteren Brigitte Chin-A-Fat en Martine de Voort daarom een methode waarbij ze het juridische, zakelijke en menselijke perfect weten te combineren. Hiermee lossen zij de meeste scheidingszaken gewoon bij hen aan tafel op.

Familierechtadvocaten en mediators

Na een hartelijk ontvangst in hun kantoor in Breda vallen mij de twee foto’s op waarop Brigitte en Martine in 2009 bij de start van hun kantoor en in 2019 bij hun 10-jarig jubileum staan. “Het 10-jarig bestaan van ons  kantoor hebben wij vlak voor de Corona uitbraak gevierd, met een symposium met als thema “Vertrouwen in de scheidingspraktijk”, vertelt Martine. Brigitte vult haar aan: “Naast onze familie en vrienden zaten er accountants, fiscalisten, psychologen, notarissen, rechters, makelaars, hoogleraren en collega-familierechtadvocaten en mediators in de zaal. Van Vermetten waren Mark de Wolf, Raimond Nieuwenhuizen en Walfred Mulders aanwezig”.  Martine vervolgt: “Wij werken graag samen in teamverband met andere professionals bijvoorbeeld bij lastige financiële geschillen, zoals de waardering van ondernemingsvermogen of bij het vaststellen van wat uitkeerbare winst is. Mark en ik werken zo al meer dan 23 jaar samen, dus ver voor de start van ons kantoor.” 

Brigitte vertelt: “Wij hebben elkaar in 2003 leren kennen als collega’s bij advocatenkantoor MannaertsAppels. Als familierechtadvocaten deden we toen al veel scheidingszaken en mediation. Onze specialisatie, onze juridische achtergrond in combinatie met onze psychologische en coachende opleidingen, legden de basis voor ons gezamenlijke kantoor. In ons kantoor focussen wij ons volledig op scheiding en mediation, in een goed toegankelijk en laagdrempelig ‘scheidingshuis’ met een deur voor iedere specialist zoals een financieel deskundige of een kindercoach. Wij behartigen de belangen van beide partners tegelijk of staan één van beide partners bij. Wij helpen hen een nieuw leven op te bouwen. Als er kinderen zijn, dan gaan we ook daarmee in gesprek en luisteren we naar wat hen bezighoudt.”

Terug naar de kern

“Als een echtpaar besluit te gaan scheiden, dan zien we vaak onderlinge verwijten. Wij zien het belang van de patronen, de invloed van de gezinnen van herkomst, de impact hiervan op het verloop van de relatie en waarom zij willen scheiden. Tijdens een mediation vragen we daarom naar hun eigen jeugd en thuissituatie, maar ook naar wat zij bij elkaar aantrekkelijk vonden toen ze op elkaar verliefd werden. Vaak zijn dat eigenschappen die de persoon zelf niet heeft, maar daar wel naar verlangt. Doordat mensen dit zelf beschrijven ontstaat er meestal meer begrip voor elkaar en verdwijnen de verwijten. Om die onderlinge verschillen te ankeren gebruiken we soms de metafoor van een zeeschildpad en een landschildpad. De één kan goed zwemmen en de ander kan goed lopen, maar voor allebei geldt dat ze niet kunnen wat de ander kan. En zo is het bij mensen ook vaak, en daar valt niet altijd wat aan te doen. Scheiden is dus veel meer dan samen een convenant tekenen. Hoe mensen verder de toekomst ingaan wordt tijdens het scheidingsproces inzichtelijk. Wij vinden het fijn als mensen na een nare periode hun leven weer op de rit hebben en samen ouders van hun kinderen gebleven zijn.“

Vakkennis, passie en empathie

Naast hun praktijk als advocaat en mediator geven zij training en les aan hun vakgenoten en de rechterlijke macht. Dat de dames goed aangeschreven staan, blijkt ook wel uit het feit dat zij door rechtbanken en  gerechtshoven bij complexe scheidingszaken betrokken worden. Maar ook de reacties van cliënten zijn lovend. De reden hiervoor is duidelijk: Een enorme staat van dienst, passie voor het vak en veel empathie, want naast hun vergaande juridische en zakelijke expertise hebben zij oprechte aandacht voor de mens. Hiermee weten zij zelfs complexe scheidingszaken veelal bij hen aan tafel op te lossen, zonder een langdurige gerechtelijke procedure en alle bijkomende narigheid.

Samenwerking met Vermetten

“We hebben al meer dan twintig jaar een goede relatie met het kantoor van Vermetten | accountants en adviseurs uit Made. Wij kunnen ‘lezen en schrijven’ met hen. Hierdoor hebben wij een breed netwerk en kunnen we snel schakelen. Cliënten weten zo snel wat hen op zakelijk en financieel gebied te wachten staat, waardoor zij veel beter bij hen passende keuzes kunnen maken. En omdat Vermetten ons zo goed kent, verzorgen zij natuurlijk ook onze jaarrekeningen en ondersteunen zij ons met de bedrijfskundige ontwikkeling van ons eigen kantoor. En ook dat bevalt bijzonder goed.”

 

Wilt u, net als Chin-A-Fat De Voort, ook de expertise van deskundige en betrokken fiscalisten, accountants en bedrijfsadviseurs ervaren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze adviseurs.