Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Hans Akkerboom

Hij begon ooit als monteur bij een bedrijf in bakkerijmachines. Ondertussen viert Hans Akerboom dit jaar zijn 25-jarig jubileum als directeur/eigenaar van De Leeuw grootkeukentechniek uit Diessen, specialist in horeca- en bedrijfskeukeninrichting. Als echte techneut kan hij zijn klanten alles in Jip-en-Janneketaal uitleggen. Dat is precies wat hij zelf ook waardeert als hij van Vermetten | Accountants en Adviseurs antwoord krijgt op financiële of bedrijfskundige vragen.

Bij het binnentreden van de showroom valt het complete assortiment van professionele keukenbenodigdheden direct op. “Wij leveren alles voor professionele keukens en horeca”, legt Hans Akerboom uit. “Van theelepel tot afzuigkap en alles wat er tussen zit.” Wanneer Hans begint te vertellen glinsteren zijn ogen van enthousiasme. “Wij zorgen voor het ontwerp, de bouw, oplevering, uitleg, service en onderhoud van complete horeca- en bedrijfskeukens. Daarbij worden wij vooral betrokken bij projecten die niet standaard zijn.

Sprong in het diepe

De Leeuw grootkeukentechniek werd in 1970 opgericht door Jan de Leeuw. Toen deze in 1994 overleed, werd Hans gevraagd om het bedrijf over te nemen. Hij was ondertussen bedrijfsleider bij de leverancier van bakkerijmachines en verhuisde met zijn vrouw naar het Brabantse land. Samen gingen ze de uitdaging aan. “Ik ben van oorsprong opgeleid in de elektro-, gas- en loodgieterstechniek en heb alle keukentechnieken in de loop van de jaren zelf moeten leren”, vervolgt Hans. “Zo heb ik in die 25 jaar geleerd hoe een complexe afzuiginstallatie berekend wordt en in een chemieclubje leerde ik alle eigenschappen en toepassingen van chemicaliën voor vaatwasmachines.

Complete maatwerkkeukens en losse verkoop

De Leeuw bestaat uit totaal 10 man personeel en dat vindt Hans goed zo. “Onze monteurs zijn goed op elkaar ingespeeld en werken de projecten zelf van A tot Z af. We richten ons op de complexere klussen. Soms is dat een afzuiginstallatie waarbij de eisen bijzonder streng zijn, en soms gaat dat over hufterproof keukenkasten voor in een gevangenis. Die maken we van RVS-frames met volkern deuren en gelaste scharnieren. Daar kun je aan hangen zonder dat het kapot gaat. Maar we geven daarnaast ook evenveel aandacht aan de kleine klant die voor een tosti-apparaat komt.”

Overtuigen met technische kennis

Hoe Hans aan zijn projecten komt is weer een ander verhaal: “Als we benaderd worden, wat overigens meestal door mond-tot-mondreclame komt, dan verkopen we op techniek. We hebben zo ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan, dat we overal een goed antwoord op hebben. We weten precies wat een kok nodig heeft om hoge kwaliteit voedsel te bereiden of wat de afwasploeg nodig heeft om binnen een minuut een schoon en droog servies te hebben. Dat kunnen we dan in Jip-en-Janneketaal uitleggen, zonder al te technisch te worden. Onze klanten waarderen dat.”

Vermetten voelt als klein bedrijf

“Datzelfde waarderen wij ook aan de mensen van Vermetten | Accountants en Adviseurs. Jack Kouwenberg en zijn collega’s denken met ons mee en regelen het gewoon. Ondanks dat Vermetten meerdere vestigingen heeft, voelt het als een klein bedrijf. En als wij een financiële of bedrijfskundige vraag hebben dan leggen zij dat direct en heel doeltreffend in simpele woorden uit.”

Bent u ook toe aan een doeltreffende accountant die begrijpelijke taal spreekt? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.