Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Albert Vlamings en Geert Peeters

Dr. Sticker verhelpt onzichtbaarheidsklachten. Ze waren nog maar 18 en 19 jaar toen ze een klein snijplottertje kochten en vanuit een garagebox begonnen met het maken en verkopen van stickers. Nu zijn Albert Vlamings en Geert Peeters 20 jaar verder en runnen ze twee bedrijven, hebben ze 12 man in vaste dienst en nog steeds volop ondernemersplannen.

“We wilden het mensen makkelijk maken om stickers op internet te kunnen ontwerpen en bestellen. Dat was er toen nog niet”, vertelt Albert Vlamings vanuit het bedrijfspand op het Roosendaalse bedrijventerrein Borchwerf. “Naast onze studie was dat een leuk bijbaantje.” In die tijd studeerde Albert Management, Economie & Recht en Geert volgde een IT-opleiding. “Na de studietijd ging Geert bij een drukkerij werken en werd ik projectmanager via een detacheringsbureau. Met onze ondernemersambitie en elkaar aanvullende talenten besloten we om meer tijd aan ons eigen bedrijfje te besteden, en toen ging het snel. Na een korte periode namen we al ontslag en hadden we in datzelfde jaar onze eerste werknemer in dienst. Hiermee was Dr. Sticker een feit.”

Stickers en signing

“Ook nu maken we nog steeds heel veel stickers, maar dan vooral speciale varianten”, legt Albert uit. “Bijvoorbeeld stickers die makkelijk te verwijderen zijn, die een veel langere levensduur moeten hebben of die juist extra stevig moeten plakken. Daarnaast zijn we een aantal jaren geleden begonnen met signing, zoals buitenreclame, autoreclame of raam- en interieurfolie. Zeg maar: van wat je kunt plakken tot vlaggen en lichtbakken. Hiervoor zijn we zelfs al beloond met de Sign+ Award en de Roosendaalse Business Award.”

Binnen deze activiteit blijkt Dr. Sticker een indrukwekkend klantenbestand te hebben opgebouwd. “We werken bijvoorbeeld voor bedrijven als KPN, maar ook de auto’s van wielerploeg Team Jumbo-Visma worden door ons bestickerd”, vertelt Albert trots. 

Lancering nieuw label DKTR

Waar Albert het meest trots op is, is het feit dat ze het bedrijf vanuit niets hebben opgebouwd. “Elke dag opnieuw zien we weer kansen, waardoor iedere dag weer anders is. We zijn altijd bezig met de volgende stap. Daarom bezoeken we veel beurzen, zijn actief binnen de vakvereniging en werken regelmatig samen met vakbroeders. De vijver is dusdanig groot dat we niet in concurrentie geloven.”

Omdat de naam Dr. Sticker voor signing niet meer de juiste lading dekt, bedenken de twee vrienden voor die activiteit een extra label. Met de lancering van DKTR (spreek uit als dokter), zetten ze met hun team in op het beter maken van signing en het proactief verhelpen van onzichtbaarheidsklachten.

Korte lijnen door persoonlijk contact

Proactiviteit vindt Albert ook regelmatig als hij in zijn vrije tijd belastingadviseur Stefan Vogelaars van Vermetten | accountants en adviseurs treft. Met elkaar sparren beide mannen graag over het ondernemerschap, ondanks dat de financiële zaken van Dr. Sticker op dat moment bij een ander accountantskantoor liggen. Als de twee elkaar eind 2018 wederom treffen en Vogelaars hem weer enkele tips geeft, vindt Albert het tijd om met zijn financiële en belastingtechnische zaken naar Vermetten over te stappen. Met het kantoor dichtbij en een persoonlijke band met Stefan Vogelaars biedt dat meerdere voordelen. 

Wilt u ook een korte lijn en persoonlijk contact met een proactieve adviseur of accountant? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak en bespreek uw wensen.