Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Stefan Bartels

Een maand voordat hij geboren werd, startte zijn vader De Wouwse Drukkerij. Ondertussen is Stefan Bartels alweer ruim 36 jaar aan het bedrijf verbonden. Ondanks alle ontwikkelingen blijven vakmanschap en persoonlijk advies de belangrijkste pijlers, net zoals in de beginjaren.

“In zijn jonge jaren werkte mijn vader Piet op de repro-afdeling van een bouwbedrijf in Bergen op Zoom, waar hij ook externe klanten bediende”, vertelt Stefan Bartels vanuit de showroom. Samen met zijn vrouw Mischa runt hij nu DWD druk - print - media en Maas reclame - sign - promotie, de twee bedrijven onder DWD Groep.  “Eén van die externe klanten was het plaatselijke ziekenhuis. Toen het bouwbedrijf in 1970 met de grafische afdeling stopte kreeg hij de kans om hun drukwerk als zelfstandige drukkerij te blijven verzorgen. Met twee kleine kinderen in huis en één op komst durfden mijn ouders het avontuur aan te gaan. Ze kochten een voormalige bakkerij in de Bergsestraat in Wouw en verhuisden. Met het verdiende geld knapten ze de boel op en bouwden ze de bedrijfsruimte verder uit.”

Geen zin in militaire dienstplicht

“Terwijl ik eind jaren tachtig op het Grafisch Lyceum in Rotterdam zat moest ik bijna in militaire dienst, maar eigenlijk had ik daar helemaal geen zin in. Door bij mijn vader te gaan werken, kon ik daar twee keer uitstel voor aanvragen. Uiteindelijk werd de dienstplicht afgeschaft en hoefde ik niet meer. Dat was ook de tijd dat de Apple computers in de grafische wereld geïntroduceerd werden. Terwijl ik op school nog volop aan het knippen en plakken was, zat ik thuis al achter de computer te DTP-en. Met de organische groei van het bedrijf, waarbij we steeds meer nieuwe drukpersen aanschaften, stroomde ik vanuit de opmaak van drukwerk naar de aansturing van de medewerkers. In 1993 hebben mijn vader en ik besloten een vof op te richten en werd ik mede-eigenaar. Ondertussen werd de ruimte in Wouw te klein en hebben we in 1997 het huidige pand aan de rand van Roosendaal gekocht. Dat was ook de periode dat ik Mischa leerde kennen”.

Breed dienstenpakket

“In al die jaren kozen we bewust voor verbreding in plaats van specialisme”, aldus Mischa, die de boekhouding, personeelszaken en hand-en-spandiensten in de productie doet. “Zo hebben we in 2016 Maas Reclame overgenomen en zijn daardoor ook sterk geworden in signing, zoals autobelettering, wanddecoratie en gevelreclame. Sinds eind 2020 hebben we ook een graveerafdeling, waarbij we bijvoorbeeld resopal plaatjes graveren voor industriële toepassingen.” Naast het brede dienstenpakket weten de ondernemers zich ook op een andere manier te onderscheiden. Stefan legt uit: “We houden enorm van ons vak en leggen de lat erg hoog. Om klanten te garanderen dat ze altijd dezelfde kwaliteit en kleur krijgen, houden we van elke klant een fysiek archief bij. Omdat inkten en papier natuurproducten zijn, kunnen er kleine afwijkingen ontstaan, maar met ons archief als referentie stellen we de machines zo in dat het nieuwe drukwerk altijd hetzelfde is.”

Expertise en persoonlijk contact

“Daarnaast vinden we het contact met onze klanten erg belangrijk”, vervolgt Stefan. “Er is zoveel keuze uit materialen, technieken en afwerkingen, dat we onze klanten graag persoonlijk adviseren. Dat viel ons ook op toen we met Stefan Vogelaars van Vermetten in contact kwamen. We zaten eerst bij een landelijk accountantskantoor en hadden behoefte aan een kantoor met korte lijnen, een persoonlijke benadering en maatwerk advies. We belden hem eind 2019 op een vrijdag op, en ’s maandags zat hij al bij ons aan tafel. Hij snapte heel goed waar wij behoefte aan hadden en het klikte meteen. Sindsdien is hij ons vaste aanspreekpunt en zorgt ervoor dat alles goed geregeld wordt. Ook als we snel een beslissing moeten nemen en advies nodig hebben dan schakelt hij direct met ons mee. En dat voelt heel prettig.”

Heeft u ook behoefte aan een deskundig accountantskantoor met korte lijnen en één aanspreekpunt? Neem dan vrijblijvend contact op voor een afspraak met een adviseur die bij u past.