Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Thijs Hagoort

Toen Thijs Hagoort in 2015 samen met zijn toenmalige compagnon E-BRANDS oprichtte vond hij dat het vooral leuk moest zijn. Ze huurden een bedrijfspand in Breda en gingen op internationale beurzen op zoek naar mooie woonaccessoires die in Nederland nog niet verkrijgbaar waren. Dat het magazijn al snel te klein zou zijn hadden ze toen niet kunnen voorspellen. 

“Ik heb hiervoor al een paar webshops gehad, maar ik vond dat ik veel te veel geneuzel met de consumenten had”, vertelt de enthousiaste Thijs vanuit de als showroom ingerichte spreekkamer. “Ik ben toen gaan nadenken hoe ik winkels of webshops kon helpen met het houden van een servicevoorraad, zodat zij geen nee hoefden te verkopen. We zijn dus het magazijn van de winkel geworden en leveren alle producten per stuk uit, desnoods direct naar de consument. We hebben met deze manier van werken wel meer handelingen te verrichten, maar het risico per order is veel lager. Het orderbedrag is namelijk meestal niet zo enorm hoog is, waardoor onze klanten lekker snel betalen.” 

Designersmerken 

“We zijn begonnen met zitzakken van het Britse merk Extreme Lounging. Deze vormen zich naar je lichaam en zitten daarom veel lekkerder dan een gewone zitzak. Daarna kwam de konijnstoel van Qeeboo, het Italiaanse designersmerk dat ondertussen een flink assortiment aan bijzondere voorwerpen en woonaccessoires heeft. Onze nieuwste aanwinst is de geurlijn van Mr & Mrs Fragrance voor in huis, de auto of de was.” 

Succes tijdens coronacrisis 

“Toen de coronacrisis opstak waren we bang dat we misschien wel drie maanden dicht moesten. Mijn huidige compagnon Mareille Stofberg en onze twee stagiaires werkten vanuit huis, terwijl ik hier in Breda de boel aan de gang zou houden. Maar het ging totaal anders. Omdat de mensen thuis kwamen te zitten en het ook nog eens mooi weer was, werden er ineens heel veel ergonomische zitballen van Vluv en veel zitzakken verkocht. De fabrieken konden het bijna niet bijhouden en vroegen zich af wat er hier in Nederland gebeurde. Gelukkig zijn dit Europese fabrieken die niet afhankelijk zijn van Aziatische landen. Daar hebben we trouwens ook bewust voor gekozen. Alles wat wij verkopen is van Europese makelij.” 

Over de grens 

Met de ambitie om hun merken ook in andere Europese landen te distribueren was Thijs, die zelf ook verantwoordelijk is voor de financiën, op zoek naar een goede adviseur. “Ons toenmalige accountantskantoor kon ons daarbij niet voldoende ondersteunen, dus gingen we op zoek naar een andere geschikte partij. Mijn eerdere compagnon, die nog steeds aandeelhouder is, had eerder al Maurice Bartels van Vermetten leren kennen. Met hun specialisten die verspreid over de vestigingen zitten, was het me al snel duidelijk dat Vermetten onze business goed snapt. Dus sinds het begin van 2020 ondersteunen zij ons met de boekhouding, de salarisadministratie en adviseren ze ons over alles wat erbij komt kijken om internationaal zaken te doen. Daarbij zoeken ze proactief contact om te vragen hoe het loopt, en zijn ze open in hun communicatie. Daar hou ik van.” 

Heeft u als handelsfirma ook op behoefte aan een proactief accountantskantoor dat u kan helpen bij uw internationale business? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak. Geen nieuwsbericht missen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.