Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Lincy van de Wouw–Vennix

Wie in de showroom van Graveka Diessen naar kachels en haarden komt kijken gaat niet weg zonder een passend advies. Daar zorgen eigenaresse Lincy van de Wouw–Vennix of één van haar collega’s wel voor. Het gaat bij het familiebedrijf namelijk niet alleen over de kachel of de haard, het gaat om het geheel. Zo geeft Graveka vuur vorm.

“Toen mijn vader Wim Vennix en zijn vriend weinig werk in de bouw hadden, besloten ze in 1981 om vanuit de schuur achter ons huis houtkachels te gaan verkopen”, vertelt Lincy in de fraai ingerichte showroom. De naam Graveka blijkt afkomstig van De Graaf en Vennix Kachels. “Toen zijn vriend er na een paar jaar weer uitstapte kwam mijn moeder Hannie in het bedrijf en zorgde vanaf dat moment voor de administratie. Dat deed ze nog tot vlak voor haar overlijden in januari 2019.”

Met de tijd mee

In de loop van de jaren is het familiebedrijf met de tijd meegegroeid. “Mijn ouders hadden heel veel verschillende kachels en haarden in de showroom staan. Toen ik in 2005 mede-eigenaar werd was dat één van de dingen die ik graag wilde veranderen. Ik laat liever complete sfeeropstellingen zien, zodat de klanten een betere beleving krijgen. Zo zien ze direct welke mogelijkheden en stijlen er zijn. Toen we in 2015 rigoureus verbouwd hebben, is dat dus helemaal veranderd.” Ondanks de ruimere opstellingen in de showroom vinden bezoekers er nog steeds een enorme keuze aan hout-, gas- en elektrische haarden en kachels.

Maatwerkoplossingen

“Mijn man Erwin is één van onze vier monteurs en hier in de showroom hebben we nog twee verkopers. Zelf ga ik vooral over de grote lijnen en processen. Ik vind het een uitdaging om die steeds verder te optimaliseren, maar ook om ons dienstenpakket verder uit te breiden. Ondertussen heb ik een opleiding styling gedaan en ben momenteel bezig met een opleiding interieurontwerp. Onze klanten komen hier om een kachel of een haard uit te kiezen, maar ik merk vaak dat zij hulp nodig hebben bij kleuren, stijlen en materialen. Daarom maak ik voor hen een 3D-ontwerp met eventueel een maatwerkoplossing, zodat de haard optimaal in de ruimte past. Die maatwerkoplossingen produceren we dan hier in onze eigen werkplaats.”

Laagdrempelig familiebedrijf

Het feit dat Graveka nog steeds een klein familiebedrijf is, blijkt een deel van hun succes te zijn. “Jaren geleden had ik eens een verkoopgesprek bij een vermogende ondernemer voor het plaatsen van elf haarden in zijn landhuis en bijgebouwen. Ik was daar best zenuwachtig voor en gaf dat ook eerlijk toe. Hij kon dat erg waarderen en gaf aan veel respect te hebben voor kleine familiebedrijven. Juist daarom gunde hij ons toen de opdracht.”

“Datzelfde merk ik ook bij Vermetten. Dat voelt ook heel vertrouwd. Ik ken Jack Kouwenberg al sinds mijn kinderjaren. De relatie met hem als onze accountant is zo vertrouwd dat ik hem bijna als familie beschouw. Hij adviseert ons perfect bij investeringen en andere belangrijke beslissingen. Hij bewaart zijn rust, denkt goed met ons mee en komt met oplossingen waar wij zelf nog niet aan gedacht hadden.”

Ziet u ook de toegevoegde waarde van een deskundig accountantskantoor met oplossingen die u zelf niet had kunnen verzinnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze adviseurs.