Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Koen Timmermans

De huizenmarkt gaat altijd op en neer. De ene periode wordt er geen huis verkocht en momenteel rijzen de huizenprijzen de pan uit door de grote vraag. Voor Koen Timmermans van Hart van Brabant Makelaardij betekent dit iedere keer weer meebewegen met de markt.

“De voldoening bij een geslaagde aankoop is groot”, begint Koen vanuit zijn kantoor tegenover het station van Tilburg. Samen met zijn compagnon René Ooms en drie andere collega’s zorgt hij voor de bemiddeling bij verkoop, aankoop, verhuur en de taxatie van nieuwbouw- en bestaande woningen in Tilburg en omgeving. “Ons kantoor is in 1998 opgericht als onderdeel van woningcorporatie TBV Wonen. De markt was booming. Vanuit Den Haag werden woningcorporaties gestimuleerd om een deel van hun huurwoningen te verkopen. Als jonge makelaar werd ik er in 2003 bijgehaald. Door de regelgeving moest de makelaarsactiviteit zelfstandig worden, waardoor ik begin 2008, samen met een toenmalige vennoot, eigenaar ben geworden van het makelaarskantoor. De eerste paar maanden gingen prima, totdat de bankencrisis kwam. De jaren daarna waren moeizaam met het dieptepunt in 2012. In 2013 volgde een omslagpunt. We mochten een nieuwbouwproject verkopen en de mensen durfden weer een huis te kopen voordat het oude huis verkocht was. Daarna verkochten we nieuwbouwprojecten in onder meer de wijk Koolhoven, Willemsbuiten in Stappegoor, en hebben wij de appartementen verkocht in ‘De Bankier’, hier op loopafstand van ons kantoor. Dat is nu nog in aanbouw. Medio dit jaar volgt nog het project van de Koning Willem II-kazerne.”

Experimenteren om de verkoop te bevorderen

“Toen we in de slechte tijd een huis op Funda zetten, gebeurde er niets. We waren al blij als er een kijker kwam. We hadden toen zo’n honderd woningen in onze portefeuille, maar er werd nauwelijks iets verkocht. Nu is het andersom. Nu hebben we misschien tien woningen in ons aanbod en verkopen we meer woningen dan ooit.”

“In die slechte tijd zijn we gaan experimenteren door al direct in het begin open huis-dagen te organiseren. Daardoor kwamen er meer kijkers. De laatste tijd kan dat niet meer. Dat komt niet alleen door de coronamaatregelen, maar ook omdat er anders te veel kijkers op hetzelfde moment in een huis rondlopen. Dan wordt het chaos. Daarom verdelen we de bezichtigingen nu over twee weken en worden de biedingen per inschrijving gedaan. Pas na de sluitingsdatum neemt de verkoper een beslissing wie het huis gegund krijgt. Dat is eerlijker naar de kijkers die pas aan het einde van de periode kunnen komen. Daarnaast hoeven de kijkers geen overhaaste beslissing te nemen, waar ze later misschien spijt van krijgen.”

Klanten worden ontzorgd

Koen en zijn collega’s bieden hun klanten een vast contactpersoon met goede persoonlijke begeleiding en communicatie. “Bij elke bezichtiging of taxatie door de kopende partij zijn wij erbij. Ook hebben we een nauwe samenwerking met de Hypotheekshop. Zo ontzorgen we onze klanten volledig. Dat zien we ook terug in de dienstverlening van Vermetten | accountants en adviseurs. Ik ken Hans Bekkers al heel lang. Sinds hij bij Vermetten werkt zijn wij daar klant. Wij hebben geen bijzondere dingen als grote investeringen of zo, maar wij laten ons ook volledig ontzorgen. Vermetten doet onze boekhouding, de aangiftes, de periodecijfers en de loonadministratie. Het werkt goed en snel, en we hebben er nauwelijks omkijken naar. We hoeven eigenlijk alleen maar akkoord te geven.”

Wilt u, net als Hart van Brabant Makelaardij, compleet ontzorgd worden met uw financiële administratie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.