Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Ad en Els van Olphen

Ad van Olphen vertelt: “Wat ons opviel is dat het bij Vermetten al vanaf de eerste minuut goed voelde. Alleen al de bevlogenheid en deskundigheid van accountant Suzanne Snoeijs en het ondernemerschap van eigenaar John Vermetten, dat sprak ons direct enorm aan.”

Als kleine kinderen hielpen ze hun vader al met het bereiden van kruiden in de kelder van hun huis. Ondertussen staan Ad en Els van Olphen al bijna twintig jaar aan het roer van het familiebedrijf Henri BV in Drunen. Het bedrijf waar vrijheid, duurzaamheid en echtheid al sinds 1979 de drijfveren zijn. 

In de centrale hal van het bedrijf valt één ding al direct op: hier is het bruisend en creatief. Wie daar voor verantwoordelijk is, wordt duidelijk als Els van Olphen, kleurrijk gekleed en opgewekt de trap af komt lopen. 

“We hebben hier een levensdoel”, zegt ze met een brede glimlach. “We willen een warm en onafhankelijk familiebedrijf zijn, waar onze mensen met plezier en enthousiasme culinaire specialiteiten in het groot kunnen maken. Dat doen we voor foodservice, zoals restaurants, hotels en vakantieparken, de retail en de voedingsindustrie. Wij maken de basis en zijn hiermee de kok voor de chef.” 

Verantwoorde ingrediënten 

“Van alle ingrediënten die in onze soepen, sauzen en maaltijden gaan, willen we weten waar het vandaan komt. En als het even kan komt het uit de regio.” Els legt uit dat de boerenkool bijvoorbeeld van een boer uit de buurt komt, en het spek van Livar varkens, bekend van Abdij Lilbosch uit Echt. Zo is versheid gegarandeerd en blijven de ‘foodmiles’ beperkt. Daarnaast gebruikt Henri zoveel mogelijk ingrediënten met een keurmerk. “We waren de eerste die een compleet gerecht op de markt bracht met Beter Leven-sterren. Alle ingrediënten uit deze gerechten voldoen aan de criteria, vandaar dat deze maaltijden als geheel gecertificeerd zijn.” 

Culinaire pionier 

Deze verantwoorde filosofie hebben Els en haar broer Ad van hun vader Harrie, die helaas in september 2018 op 84-jarige leeftijd is overleden. De oprichter en naamgever van het bedrijf, maar dan met een Franse tongval, was betrokken bij het familiebedrijf Van Olphen Kruiden en oprichter van soepfabriek Havox. 

In de ruime kelder van hun woonhuis hielp het hele gezin met het bereiden van kruiden- en specerijenmixen en sauzen. Harrie was er van overtuigd dat verse kwaliteitskruiden niet alleen lekkerder waren, maar ook beter voor de mens. Daarnaast zag hij kansen waar hij én zijn klanten beter van zouden worden. 

“Onze vader zag dat slagers veel meer uit hun winkel konden halen, door méér te bieden dan alleen vlees”, legt Els uit. “Dus introduceerde hij bijvoorbeeld de pizza bij slagers, maar ook Quiche Lorraine, Provençaals spek en nog vele andere inspirerende ideeën. Om zijn creaties te laten proeven nodigde hij de slagers uit in onze proefkelder.” 

Na een aantal jaar kreeg Harrie de eerste vraag naar koelverse soepen en sauzen. Harrie maakte een speciale receptuur en nam de sprong in het diepe. Dit vormde de basis voor het huidige assortiment van het bedrijf, dat nog steeds flink aan de weg timmert. 

Nieuwe accountant voor controle en advies 

Nog maar kort geleden maakten de culinaire specialisten de overstap naar Vermetten. 

“Onze controller tipte ons over Vermetten”, geeft Ad aan. “Eens in de zoveel tijd nemen we iets onder de loep en deze keer was dat de accountant. We vragen ons dan af of we nog steeds tevreden zijn of dat het tijd wordt voor iets anders.” 

“Wat ons opviel is dat het bij Vermetten al vanaf de eerste minuut goed voelde. Alleen al de bevlogenheid en deskundigheid van accountant Suzanne Snoeijs en het ondernemerschap van eigenaar John Vermetten, dat sprak ons direct enorm aan.” 

Wilt u ook ervaren hoe laagdrempelig en deskundig de mensen van Vermetten accountants en adviseurs zijn? Neem vrijblijvend contact met ons op.