Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Jos Hoogaerts

Als groothandel in projectverlichting onderscheidt Hoogaerts Lichttechniek uit Zundert zich niet alleen met hun exclusieve verlichtingsoplossingen, maar ook door hun klanten zoveel mogelijk te ontzorgen. Een kwaliteit die zij ook al zo’n 30 jaar in de mensen van Vermetten Accountants en Adviseurs waarderen.

Met een verse kop koffie in de hand vertelt Jos Hoogaerts honderduit over het ontstaan en verdere verloop van zijn gespecialiseerde groothandel. “Van origine ben ik elektricien. In de jaren 70 heb ik zeven jaar als monteur en uitvoerder gewerkt. Daar heb ik nu nog steeds profijt van. Toen ik uiteindelijk zonder werk thuis kwam te zitten zag ik een vacature voor een vertegenwoordiger voor deze regio bij een elektrotechnische groothandel. Met mijn 25 jaar was ik de jongste en moest nog veel leren. Maar na een paar jaar had ik meer omzet dan mijn oudere collega’s in een gebied waar eerst nog niets was. Toen een nieuwe verkoopleider vond dat ik daardoor teveel verdiende en daar wat aan wilde doen, ben ik resoluut opgestapt. Vervolgens ging ik bij een fabrikant van verlichting in Breda werken, totdat die partij kort daarop door Amerikanen overgenomen werd, en dat zinde mij niks.”

Exclusief dealerschap

“In 1992 heb ik toen de stap genomen om exclusief leverancier te worden van het Zwitserse verlichtingsmerk Schaer-Lüderitz. Na een jaar of drie, vier begon dat lekker te lopen en kwamen er vanzelf meer leveranciers op mijn pad. Zo kwam ik in contact met de Duitse fabrikant Lenneper Leuchten. Die zijn erg sterk in maatwerk verlichting en energiezuinigheid, omdat zij alles eigenhandig produceren. Met Lenneper hebben we mooie projecten mogen leveren voor banken, zoals ABN-AMRO en ING.”

Onverwachte uitbreiding assortiment

“Als verlichtingsgroothandel houden we de ontwikkelingen goed in de gaten tijdens internationale vakbeurzen. Mijn zoon Roy vertelde me na afloop van het bezoek aan een beurs in Duitsland dat hij de Finse fabrikant van noodverlichting Teknoware bij ons had uitgenodigd. Daar schrok ik van, want normaal overleggen we zoiets eerst samen. Uit beleefdheid heb ik die mensen maar laten komen. Achteraf bleek dat een geweldig goede zet. Hun noodverlichting heeft namelijk geen batterij die elk jaar vervangen hoeft te worden, maar een milieuvriendelijke supercondensator die de stroom levert. Daarnaast zijn de armaturen 100% recyclebaar en dragen we zo bij aan een circulaire economie. We hebben een hele mooie relatie met Teknoware opgebouwd en, naast al onze andere verlichtingsmerken, is hun noodverlichting tegenwoordig onze best lopende productlijn.”

Fijne samenwerking

“Toen ik in 1992 alleen startte kon ik niet vermoeden dat we nu een fijn team van 14 mensen hebben. Dat is groot genoeg voor wat we doen en klein genoeg om alles goed te kunnen overzien. Onze dochter Francis doet de verkoop in de buitendienst en is, net zoals Roy, mede-eigenaar. Binnen nu en een paar jaar zullen zij het bedrijf volledig overnemen. John Bouw van Vermetten uit Etten-Leur ondersteunt ons daarbij. Hem ken ik al heel lang. We zijn vanaf het begin met zijn voorganger Jan Poppelaars in zee gegaan en John heeft zijn taken later overgenomen. Dat betekent dat hij zowel zakelijk als privé precies weet hoe het bij ons reilt en zeilt. Ook onze financieel medewerkster Vivian kan heel goed met de mensen van Vermetten samenwerken. Zij ontzorgen ons in alles: van de btw-aangifte en de jaarrekening tot aan de salarisadministratie. We zijn heel erg tevreden. We stellen niet vaak lastige vragen, maar als we zeggen dat iets snel moet, dan is het bij Vermetten ook zo geregeld.”

Wilt u ook volledig ontzorgd worden door een accountantskantoor dat fijn met u samenwerkt, en snel en adequaat reageert? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.