Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Siebren Koek

Er is steeds meer vraag naar kinderopvang, waardoor kinderopvangorganisatie Hoppas verschillende uitdagingen op zich af zag komen. Met Vermetten | accountants en adviseurs als sparringpartner kon Hoppas deze uitdagingen overwinnen en zijn er inmiddels flinke stappen gezet. 

“Eind jaren negentig begon mijn moeder vanuit huis als gastouder”, vertelt Siebren Koek in het kantoor in Almkerk. “Stap voor stap breidde zij deze dienst verder uit door ook andere gastouders in te zetten. Rond 2007 stapte mijn zus Eveline in het bedrijf en samen hebben zij het aantal gastouders flink uitgebreid en ook vaste locaties voor kinderopvang opgezet. Toen Eveline met haar man drie jaar lang naar het buitenland vertrok ben ik er ook bij ingestapt en heb ik een aantal taken van haar overgenomen, zoals de aansturing van het personeel. Toen Eveline weer terug in Nederland was kochten we ons eerste pand aan en namen we een peuterspeelzaal over. Onze moeder vond het toen tijd om zich terug te trekken. Sindsdien runnen we het bedrijf samen en beschikken we ondertussen over 7 locaties, 127 man personeel en zo’n 70 gastouders.” 

Kwalitatieve kinderopvang en aandacht 

“Kinderopvang is een fantastisch vak. Stel je voor dat je nog maar pas vader of moeder bent geworden en je brengt voor de eerste keer je kindje weg. Dat is ontzettend spannend. Aan ons is het dan de taak om rust te creëren en kwaliteit en aandacht te bieden, zowel naar het kindje als naar de ouders.” 

Wetende dat jonge ouders hun kind soms ook naar de opa’s en oma’s kunnen brengen is het de vraag waarom zij dan toch voor Hoppas kiezen. “Het mooie bij opvang door opa’s en oma’s is natuurlijk de onvoorwaardelijke liefde en geborgenheid. Dat kunnen wij nooit hetzelfde bieden, maar waar wij juist weer sterk in zijn is het stimuleren van de ontwikkeling van het kind. Het voorbereiden op de stap naar de basisschool, bijvoorbeeld. Ook leren de kinderen bij ons om met andere kinderen te spelen, waardoor zij sociale vaardigheden ontwikkelen.” 

Buitenschoolse opvang vol activiteiten 

“Voor kinderen van 4 tot 12 jaar bieden wij ook leuke activiteiten op onze buitenschoolse opvang, waardoor zij niet steeds voor de tv hangen of gamen. Zo kunnen de kinderen via ons bijvoorbeeld paardrijden, dansen, turnen, muziek beoefenen, kunstzinnig zijn, bakken en koken, of timmeren. Daarnaast hebben we ook Basecamp. Dat is dé uitdagende buitenschoolse opvang voor ondernemende en actieve kinderen van 7 tot 12 jaar. Met Basecamp bieden we constant avontuurlijke activiteiten en zijn we zoveel mogelijk buiten. Daar mogen de kinderen weer leren om vies te worden met bijvoorbeeld bomenklimmen, vlotvaren, hutten bouwen of graffiti. Dit programma hadden we vlak voor de coronaperiode bedacht, maar daar kon al snel de streep door. Samen met Raimond Nieuwenhuizen van Vermetten hebben we toen onze plannen doorgesproken. Wij waren gewend om veel beslissingen op gevoel te nemen en hij heeft ons uitgedaagd om dat gevoel te onderbouwen. Waar ligt de stip aan de horizon, en wat als het anders loopt dan gepland? Door de gesprekken met Raimond zien we groei nu voor het eerst als doel in plaats van dat het ons overkomt. Daarmee hoeven we geen brandjes meer te blussen, kunnen we volop ondernemen en zijn we klaar om te groeien.” 

Heeft u - net als Hoppas Kinderopvang – behoefte aan een goede sparringpartner die proactief met u meedenkt met financiële en bedrijfskundige zaken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.