Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Joey Bierings

Tijdens zijn kinderjaren had Joey Bierings niet eens de ambitie om als vierde generatie mede-eigenaar van het familiebedrijf te worden. Toch werd hij in de loop van de jaren geraakt door het loodgietersvak en het ondernemen, en leidt hij samen met zijn ouders het 90 jaar oude installatiebedrijf uit Diessen.

“Als kind ging ik al regelmatig met mijn opa Toon mee naar de bouw”, vertelt de jonge ondernemer die snel uit een ander overleg is gestapt. “Tijdens de vakanties hielp ik hem dan met hand-en-spandiensten. Waarschijnlijk stelde het achteraf gezien niet zoveel voor, maar toen leek het heel wat. Ik zat toen op VMBO-kader. Niet omdat ik toen al zo graag loodgieter wilde worden, maar omdat de meeste van mijn vriendjes ook op die school zaten. Na het VMBO ging ik naar het ROC om daar de kantoorkant van het vak te leren, maar dat was niks voor mij. Ik ben meer van het leren in de praktijk. Toen heb ik de opleiding tot monteur gevolgd en als monteur in het bedrijf gaan werken. Uiteindelijk ben ik op mijn 19e alsnog op kantoor gekomen.”

Van koperslager tot totaalinstallateur

“Ons familiebedrijf is in 1932 opgericht door mijn overgrootvader Gust, als koperslager, zoals dat toen nog heette. Mijn opa Toon heeft het in 1959 overgenomen en die is er daarna ook tegelwerk bij gaan doen. Toen mijn vader Guus en moeder Ellen het bedrijf in 2001 van mijn opa overnamen was dat een van de dingen waarmee zij gestopt zijn. Sindsdien focussen we ons op loodgieterswerk en zijn we van vooral particulier werk verschoven naar hoofdzakelijk utiliteitsbouw. Sinds 2015 ben ik ook mede-eigenaar. Verder werkt mijn zus Demi hier op de receptie en plant zij ook de servicemonteurs in. Als totaalinstallateur verzorgen we installaties van leidingwerk, gasinstallaties en sanitair tot diverse duurzame oplossingen, dak- en zinkwerk en hemelwaterafvoer. Hierbij zien wij steeds vaker hemelwaterafvoer door onderdruk, zoals die van Geberit Pluvia. Dat wordt veel toegepast bij grote hallen, waarbij er zo snel mogelijk veel water van het dak af moet. Daarin zijn wij een echte specialist geworden.”

Betrokkenheid en korte lijnen

“In de utiliteitsbouw hebben we een nauwe banden met vastgoedontwikkelaars. Die vertrouwen op onze betrokkenheid en korte lijnen. Dat is natuurlijk het grote voordeel van een familiebedrijf ten opzichte van een grote landelijke installateur. Hoewel we door deze samenwerking ook regelmatig aan de andere kant van het land te vinden zijn. Die betrokkenheid zien we ook bij Vermetten. Ton Comperen werkt vanuit de vestiging hier om de hoek en komt hier al sinds de overname door mijn ouders. Hij is ons aanspreekpunt en regelt zowel de jaarstukken, salarissen en de btw, maar ook onze privézaken. Als er iets is waar we zelf geen antwoord op hebben dan bellen we Ton. Die reageert altijd dezelfde dag nog, tenzij het echt goed uitgezocht moet worden. Maar dan meldt hij dat ook meteen. Zelfs met HR heeft hij ons onlangs ondersteund. Dan neemt hij gewoon een gespecialiseerde collega mee. Daarom hebben we helemaal niet in de gaten dat Vermetten meerdere vestigingen heeft en dat er al zoveel mensen werken. Het contact blijft heel persoonlijk en erg prettig.”

Heeft u - net als Bierings Installatiebedrijf – behoefte aan betrokken ondersteuning van uw administratie met korte lijnen en vlotte communicatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.