Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Paul van Abeelen

Met zijn afgeronde afstudeeropdracht onder de arm dacht de toen 25-jarige Paul van Abeelen in 1987 dat de wereld op hem zat te wachten. Dat viel flink tegen en hij moest dag en nacht ploeteren om zijn hoofd boven water te houden. Nu, 32 jaar later, heeft hij Isah Business Software zien uitgroeien tot een bedrijf met zo’n 100 medewerkers en gebruikers verspreid over de hele wereld.

Isah Business Software uit Tilburg ontwikkelt en implementeert administratieve software voor de maakindustrie. Hierin komen ERP, engineering, service, projectmanagement en financiën samen. De gebruikers variëren van kleine lokale productiebedrijven tot grote wereldspelers in de offshore- en high tech-industrie.

Veranderingen

In die 32 jaar heeft Paul veel zien veranderen. Software stond op een floppy disk, internet deed zijn intrede en creëerde zijn eigen bubbel. “De veranderingen gaan steeds sneller en het is de kunst om steeds weer mee te veranderen”, aldus Paul. Maar er gebeurde meer: “Toen er in 1998 vanuit een beursgenoteerd internationaal bedrijf interesse was om Isah over te nemen was ik blij. Nog veel blijer was ik toen ik het in 2002 weer terug kon kopen.” De werkwijze van een beursgenoteerd bedrijf bleek compleet anders dan de persoonlijke benadering van Paul. Tot op de dag van vandaag kent hij al zijn collega’s en dat wil hij graag zo houden.

Overstap

Sinds een jaar of twee vertrouwt Paul, samen met zijn vierkoppige directie, op de expertise van Vermetten. Paul legt uit: “Mijn adviseur Johan van Sprundel bracht mij in contact met belastingadviseur Stefan Vogelaars van Vermetten & Vogelaars uit Roosendaal. Die linkte mij voor accountancy aan zijn collega Niels van Raak. Ik stap voor dit soort zaken niet zomaar over, maar met dat tweetal klikte het zo goed dat we besloten om over te stappen. Sindsdien doet Vermetten | accountants en adviseurs onze controle, ondersteunen zij ons met fiscale vraagstukken, houden ons scherp en kijken continue met ons de toekomst in. Vermetten voldoet technisch aan onze verwachtingen, maar het zijn vooral de mensen die het doen. Er zijn korte lijnen en bij vragen krijgen we snel antwoord. Ze weten wie je bent en dat werkt fijn.”

Zakelijk en privé

De specialisten van Vermetten helpen Paul niet alleen zakelijk met de financiën. “Ook privé word ik door de mensen van Vermetten ondersteund en geadviseerd. Hoe kunnen de zaken binnen de regelgeving fiscaal aantrekkelijk geregeld worden en hoe zit het met eventuele toekomstige bedrijfsopvolging? Dat zijn zaken waar zij mij en mijn familie bij helpen.”

“In de maakindustrie is het cruciaal dat onze software foutloos draait”, legt Paul uit. “Onze klanten moeten daarop kunnen vertrouwen. Dat geldt ook voor een accountantskantoor. Het gaat er niet alleen om dat het inhoudelijk goed zit. Het draait vooral om de mensen en dat je op hen kunt bouwen en vertrouwen.”

Bouw ook op de expertise en betrokkenheid van Vermetten | accountants en adviseurs. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.