Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Ruud Broer

Het internationaal opererende bedrijf itsme is klant bij Vermetten | accountants en adviseurs. Voor de Roemeense vestiging was itsme op zoek naar een accountantskantoor in Roemenië. Vermetten schakelde hiervoor de expertise in van TGS Romania, een accountantskantoor dat is aangesloten bij accountantsnetwerk TGS. Ruud Broer van itsme en Niels van Raak van Vermetten vertellen over deze bijzondere samenwerking. 
 

Maak kennis met itsme. itsme levert elektrotechnische en mechanische producten aan industriële eindgebruikers en de maakindustrie. Denk aan besturingssystemen, schakelmateriaal, aandrijvingen, verlichting, kabels en kabeldraagsystemen. Daarnaast is itsme kennispartner op het gebied van industriële automatiseringsuitdagingen en logistieke processen. Het geeft klanten onafhankelijk technisch advies en het helpt processen te optimaliseren. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum zijn gevestigd in Raamsdonksveer en itsme heeft daarnaast vestigingen in Nederland, België, Spanje én Roemenië. 

Controleren jaarrekening

Sinds 2007 is itsme actief in Roemenië onder de naam ES Elektro Romania. Inmiddels telt ES Elektro Romania twee vestigingen en ruim dertig medewerkers. De zaken gaan goed in het Balkanland. Heel goed, zelfs. Daarom is itsme controleplichtig in zowel Nederland als Roemenië. Ruud Broer, manager verslaglegging bij itsme, vertelt er meer over: “Wij zijn volgens de wet verplicht om onze jaarrekening te laten controleren door een accountant. Hiervoor werk ik samen met de accountants van Vermetten Audit, onder wie Suzanne Snoeijs. Ieder jaar controleren zij onze jaarrekening en voorzien deze van een controleverklaring. Wij werken heel fijn samen, want onze no nonsens mentaliteit past perfect bij de mentaliteit van Vermetten. Zonder gedoe.”

Internationaal netwerk TGS 

“Sinds twee jaar is onze vestiging in Roemenië van een dusdanige omvang dat wij ook in Roemenië controleplichtig zijn. Dit vraagstuk legden we bij Suzanne neer: hoe kunnen we onze Roemeense jaarrekening laten controleren? Ze vertelde dat Vermetten is aangesloten bij TGS, een internationaal netwerk van accountantskantoren. Hierdoor kan Vermetten Nederlandse organisaties helpen bij het zakendoen in het buitenland: het brengt organisaties in contact met aangesloten accountantskantoren over de hele wereld.” Vanuit Vermetten | accountants en adviseurs zijn twee accountants nauw betrokken bij TGS, namelijk Rob van den Bosch en Niels van Raak. 

Videobellen met TGS Romania 

Niels vertelt: “Collega Suzanne vroeg of ik itsme wilde bijstaan bij het internationaal zakendoen. Ik ben met Ruud om de tafel gegaan en heb hem verteld over onze aansluiting bij TGS en de voordelen die dit biedt. Dankzij onze aansluiting kunnen wij een beroep doen op álle aangesloten accountantskantoren. Deze kantoren zijn niet zomaar lid: stuk voor stuk hebben ze bewezen aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen. Zo ook het TGS-kantoor in Roemenië, TGS Romania genaamd. Ruud wilde kennismaken met de accountants van TGS Romania. Het coronavirus was net uitgebroken en alle buitenlandreizen waren aan banden gelegd. Daarom maakten we een videobelafspraak.” 

Klik voelen

Ruud: “Bij dergelijke samenwerkingen vind ik het belangrijk dat er een klik is – van beide kanten. Je werkt nauw met elkaar samen en legt je hele ziel en zaligheid op tafel. Het gaat om vertrouwelijke informatie, je geeft je als het ware bloot. Dan moet het goed en vertrouwd voelen. Tijdens de eerste videobelafspraak was dit het geval: het voelde goed en de klik was er. Wij hebben daarom besloten om samen te werken met het Roemeense accountantskantoor – bijgestaan door Niels en Vermetten.”

Samenwerking verloopt heel goed

“TGS Romania heeft tot nu toe twee controleopdrachten voor ons uitgevoerd”, aldus Ruud. “Hierbij werkten de accountants van TGS Romania samen met onze eigen controller in Roemenië. Ik ben hier zijdelings bij betrokken en word er enkel bijgehaald wanneer er onduidelijkheden zijn of er extra aansturing nodig is. Dit geldt ook voor Niels: hij houdt met name de tijdlijnen in de gaten. De samenwerking met TGS Romania verloopt heel goed: de accountants gaan gedegen te werk en zijn heel precies. De controleopdrachten worden goed uitgevoerd en ze leveren duidelijke rapporten die voldoen aan onze eisen. Momenteel zitten we middenin een nieuwe controleopdracht: deze moet eind maart gereed zijn. Straks gaan we weer videobellen met de accountants van TGS Romania en hopelijk kunnen we binnenkort een keer in levende lijve met hen kennismaken!” 

Ook internationaal zakendoen?

Wilt u informatie over TGS? Of wilt u internationaal zakendoen en gebruikmaken van de expertise van één van de aangesloten TGS-kantoren? Neem contact met ons op of geef dit aan bij uw accountant of relatiebeheerder. Wij begeleiden u en zoeken graag de verbinding met één van de aangesloten accountantskantoren.