Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Lonneke Roelofs

Het roer volledig omgooien, dat deed Lonneke Roelofs nadat ze meer dan 30 jaar de financiële administratie bij werkgevers had gedaan. Ze had namelijk een droom: een eigen Bed & Breakfast met twee kamers. Het uiteindelijke resultaat met 7 kamers en een lunchroom overtrof haar stoutste dromen.

Bij aankomst aan de Lindendijk in Sint-Oedenrode doet de oude gemetselde schoorsteen niet meteen aan een B&B denken. Terwijl er nog enkele gasten genieten van een ontbijtje legt Lonneke uit waartoe het rijksmonument eerder heeft gediend. “We zitten hier in de oude stoomzuivelfabriek St. Oda. Het beeldje van de heilige Oda prijkt nog aan de buitengevel. Het gebouw stamt uit 1916 en is tot 1979 in bedrijf geweest. Later heeft er nog een Chinees restaurant in gezeten. Zelf had ik al jaren de wens om ooit een kleine B&B te beginnen naast mijn gewone werk. Mijn partner Jan kwam erachter dat de zuivelfabriek verkocht zou worden. Als ondernemer en eigenaar van een bouwbedrijf zag hij de mogelijkheden in dit pand aan de Dommel. Maar ja, dit is wel heel wat groter dan mijn oorspronkelijke idee. Na een grote verbouwing van anderhalf jaar zijn we op 26 mei met de lunchroom geopend en op 1 juni met de kamers.”

Inrichting en kleuren zelf bedacht

De kamers van Lindenhuys Logies zijn trouwens erg ruim en luxe ingericht met rustgevende natuurlijke kleuren. “Ik heb de inrichting en de kleuren zelf bedacht”, vertelt Lonneke trots. “Alle zeven kamers zijn uniek. Het was namelijk nogal een puzzel om binnen de richtlijnen van een rijksmonument te verbouwen. Ook de inrichting van het horecagedeelte heb ik zelf uitgedokterd. In de tijd dat er verbouwd werd ben ik op veel plekken gaan kijken wat ik wel en niet wilde. Zo hebben we de puzzel compleet gemaakt. De verbouwing deden we in samenwerking met een architect. Die bedacht bijvoorbeeld het asymmetrische puntdak in het horecagedeelte, de enorme schuifpuien, de tuin en het heerlijke terras aan het water.”

Meteen in het diepe

Zonder ervaring sprong Lonneke voor haar droom in het diepe. “Zelf sta ik achter de bar, doe ik de afwas, en was en strijk ik het bad- en beddengoed. Ik begeef me namelijk het liefst op de achtergrond. Gelukkig hebben we al tijdens de verbouwing personeel aangenomen met veel ervaring. Die konden daarmee ook input geven om zo goed mogelijk van start te gaan. Mede daarom is de lunchroom al vanaf de eerste dag een succes. De gasten zijn stuk voor stuk enthousiast, en daar word ik zó blij van. We krijgen ook veel lof over de kamers en de locatie. En het grappige is: de kleinzoon van de laatste directeur van de oorspronkelijke zuivelfabriek is hier al komen overnachten.”

Snelle reacties

“Jan heeft al tientallen jaren een goede relatie met Van de Ven Vermetten, hier uit Sint-Oedenrode. Zodoende hebben wij fiscalist Hilde Nouwen meteen op de hoogte gesteld over onze plannen voor Lindenhuys. Maar omdat ik met mijn ervaring als administratief medewerkster alle dagelijkse administratieve taken zelf uitvoer, heeft Hilde zich vooral ingezet bij het opzetten van de bedrijfsstructuur en de oprichting van de verschillende bv’s. En als ik dan toch een vraag heb, dan reageren de mensen van Vermetten Accountants en Adviseurs meteen.”

Regelt u uw administratie ook zelf, maar wilt u wel af en toe steunen op de expertise van een deskundig accountantskantoor? Ook dan staan onze betrokken specialisten voor u klaar. Neem hiervoor contact met ons op en maak vrijblijvend kennis met één van onze bedrijfsadviseurs.