Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Ferdy Vos

De verkoop van auto’s zit Ferdy Vos in zijn bloed, want het werd hem met de paplepel ingegoten. Als 16-jarige jongen begint hij bij de autogroothandel van zijn vader en inmiddels is het alweer 10 jaar geleden dat hij MB-Vos overnam. Dit jaar viert het bedrijf haar 30-jarig bestaan; het verhaal van een eigenwijze en volhardende ondernemer die ervan geniet om de droomwensen van zijn klanten te vervullen.

Aan het einde van zijn deeltijd HBO-studie small business en retail management maakt hij geen afstudeerscriptie, maar brengt hij zijn kennis direct in de praktijk. Ferdy heeft zo zijn eigen visie en wil met het bedrijf een andere koers varen. Zo wil hij zijn vader uitkopen, de groothandel achter zich laten en zich specialiseren in het hogere segment van Mercedes-Benz en exclusieve auto’s, waarbij hij verder wil gaan waar anderen stoppen. Als hij nog maar 22 jaar oud is wordt het overnametraject ingezet en gaat hij zijn eigen weg.

Op zoek naar de perfecte auto

“Persoonlijke droomwensen vervullen, dat is onze belangrijkste drijfveer”, legt Ferdy uit. “Iedere klant is verschillend en heeft zo zijn of haar eigen specifieke wensen en behoeften. Daarom is vooral het verhaal achter de klant zo belangrijk en luisteren we met aandacht en empathie. Staat er een passende auto tussen onze voorraad van ruim 100 auto’s of gaan we op zoek? We vinden vrijwel zeker die ene perfecte auto.”

Onderscheidend vermogen

MB-Vos is direct fabriekspartner van Mercedes-Benz en heeft een eigen erkende werkplaats volgens de Mercedes-Benz-richtlijnen. Met hun haal- en brengservice en gratis vervangend vervoer bedienen ze klanten in heel Nederland, maar zelfs ook in Duitsland, België en Zwitserland.

“Er zijn veel autobedrijven van wie we ons op de één of andere manier moeten onderscheiden. Daarom stellen we ons als team continu de vraag waarom klanten bij ons de auto’s blijven kopen en onderhouden, en wat we nog verder kunnen verbeteren. Gelukkig horen we van onze klanten dat we niet alleen enorm veel passie voor mooie en exclusieve auto’s uitstralen, maar dat zij zich met oprechte persoonlijke aandacht behandeld voelen. Dat vinden we een groot compliment en is de kroon op ons werk.”

“Als team vullen we elkaar perfect aan. Iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheid en wordt daarin vrij gelaten. Dat geeft iedereen de ruimte om voor de klant net iets meer te kunnen doen dan verwacht. We zijn groot in klein zijn, spelen Champions League als lokale voetbalclub.”

Professionalisering

Nadat Ferdy en zijn vader het overnameproces volledig afgerond hebben, wil Ferdy een aantal professionaliseringsstappen maken. Een meer zelfsturende structuur en processen optimaliseren. Daarbij hoort ook de overstap van een boekhouder naar een deskundig accountantskantoor. “Hoe we er financieel voorstaan kunnen we zelf wel bijhouden, maar we waren op zoek naar expertise op juridisch en fiscaal vlak. Toen werd ik voorgesteld aan Stefan Vogelaars, van Vermetten-Vogelaars. Hij straalde ondernemerschap uit en sprak onze taal. Hij kon volledig invulling geven aan onze wensen en behoeften en leverde maatwerk waar nodig. Dat is precies wat we zelf ook graag naar onze klanten doen en dat geeft een enorme synergie. We zijn dan ook erg blij met Vermetten als accountant.”

Ook benieuwd naar de dienstverlening van Vermetten | accountants en adviseurs? Neem vrijblijvend contact met ons op.