Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Benny Rademakers | Patricia & Dion Beerens

Na de overname van het vroegere verpakkingsbedrijf Rademakers Stampersgat volgde een spannende, maar leuke tijd voor de drie nieuwe eigenaren. In een paar jaar tijd transformeerde het trio het bedrijf tot een succesvolle en toekomstbestendige producent, leverancier én dienstverlener. Het gevolg van complementaire eigenschappen, innoveren en een loyaal team.

“Mijn man Dion en ik werkten in 2012 al jarenlang bij een internationale producent van golfkarton”, vertelt Patricia Beerens vanuit het kantoor in Stampersgat. “Dion als plant manager en ik als Pan-Europese Key Accountmanager. In 2012 hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en hebben beiden ontslag genomen bij onze vorige werkgever en zijn hier van start gegaan.”

Professionaliseringsslag

“We bedachten een nieuwe naam voor het bedrijf en kwamen uit op het Portugese woord voor nieuw: NOVO Dat is lekker kort en krachtig en dekt de lading van de verandering. Het bedrijf had een flinke professionaliseringsslag nodig. Wij waren de processen van een wereldwijde speler gewend en die ervaring konden we hier goed inzetten. Benny, Dion en ik delen dezelfde normen en waarden, zoals flexibel, no-nonsense en kwaliteitsgericht. Dat maakt het samen aan het roer staan erg prettig. Maar dat komt ook door onze complementaire eigenschapen en ervaringen. In een paar jaar tijd hebben we het bedrijf efficiënter gemaakt, laten groeien en is het degelijk en gezond. Daar zijn we erg trots op en we kijken dan ook terug op een spannende, maar leuke tijd.”

Vier activiteiten

NOVO Packaging & Warehousing heeft vier belangrijke activiteiten: de ontwikkeling, productie en levering van golfkartonnen verpakkingen en overige verpakkingsmaterialen, co-packing, warehousing en reiniging van kunststof pallets, boxen en kratten. “We beschikken hier over 12.000 m2 opslag en extern over een kleine 10.000 m2 extra opslag. Een deel gebruiken we voor eigen productie, opslag van voorraadorders en handelsartikelen. De rest kan voor korte of lange duur verhuurd worden aan klanten. Wij beschikken tevens over een aantal geconditioneerde ruimtes. Onze kracht is dat wij onze verpakkingsmaterialen veel vanuit voorraad leveren waardoor wij als een soort verlengstuk van hun magazijnen fungeren en zo zekerheid van levering bieden. Ons eigen transport stelt ons in staat om snel te schakelen als een klant iets met spoed nodig heeft. Door onze aanpak hebben onze klanten nagenoeg geen hinder ondervonden van de extreem lange levertijden die er heersten in de verpakkingswereld. Onze professionele wasstraat voor kunststof pallets is destijds zelf ontwikkeld en gebouwd. De suikerfabriek hier vlakbij vroeg namelijk of wij hun kunststof pallets konden reinigen. Inmiddels voeren wij deze activiteit uit voor veel andere klanten die kunststof pallets, kratten of boxen gebruiken.”

Innoveren en meebewegen

In de productie van golfkartonnen verpakkingen is NOVO erg innovatief. Benny legt uit: “Wij zijn één van de weinigen die kartonnen vakverdeling maken, voor bijvoorbeeld wijndozen. En in reactie op de stijgende houtprijzen en schaarste aan houten pallets hebben we een kartonnen pallet ontwikkeld. Dit is een lichtgewicht en duurzame oplossing met een draagvermogen van max. 750 kg, en is bijzonder geschikt voor de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie.”

Vermetten begrijpt ons als ondernemers

“Door de behoorlijke groei hadden we meer behoefte aan advies en persoonlijk contact met de accountants”, aldus Dion. “Via-via hoorden we over Vermetten in Roosendaal. Het klikte meteen met Stefan Vogelaars en Marcel Hopmans. Ze zijn begonnen met de loonadministratie, maar verzorgen inmiddels ook de jaarcijfers. Het mooie is dat er bij Vermetten een vergelijkbare mentaliteit heerst als bij ons: no-nonsense, realistisch en praktisch. We hoeven ons daarom niet geremd te voelen om vragen te stellen en ze begrijpen ons als ondernemers. We zijn dan ook echt heel tevreden.”

Wilt u ook ondersteund worden door een deskundig accountantskantoor met een ondernemende mentaliteit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.