Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Rob Rijnen, Frank Rijnen en Werner Mies

Als student helpt Rob Rijnen zijn jongere broer Frank al in zijn interieurbouwbedrijfje. Met hun vriend Werner Mies werken ze regelmatig samen. Enkele jaren later voegt het drietal zich bij elkaar en vormt nu al bijna twintig jaar RMR Interieurbouw. Al vanaf de eerste dag is het Theo Michelbrink van Vermetten | Accountants en Adviseurs die de interieurbouwers met raad en daad bijstaat.

“Mijn broer Frank was nog maar 18 jaar oud toen hij voor zichzelf begon”, vertelt de enthousiaste Rob. “Ik ging na mijn studie voor een baas werken, maar Frank zei altijd: ‘Begin toch ook voor jezelf’. Uiteindelijk heb ik dat gedaan en gingen we, samen met Werner, als drie ZZP’ers aan de slag en maakten we interieurs voor bedrijven en particulieren.”

Onderscheidend vermogen

“We wilden goede kwaliteit leveren én eerlijk zijn naar onze klanten. Zo is dat nu nog steeds. Ook als iets niet haalbaar is, dan zijn we daar duidelijk over. Klanten waarderen dat we daar eerlijk over zijn. Ook in de communicatie met andere partijen, zoals de hoofdaannemer of andere onderaannemers nemen we graag de leidende rol. We willen onze klanten namelijk zo veel mogelijk ontzorgen.”

Snelle groei door succes

Door hun manier van werken groeit het interieurbouwbedrijf al snel. De drie eigenaars brengen hun vakmanschap op de nieuwe medewerkers over, die daarbij alle facetten van het vak aangeleerd krijgen. “Bij alle opdrachten maakt dezelfde persoon het gehele project zelf en kan hierdoor de volledige projectverantwoordelijkheid nemen”, legt Rob uit. “Ze meten namelijk zelf in, bouwen de meubels, monteren deze af en plaatsen ze bij de klant. Zo is de communicatielijn kort, ontstaan er geen onduidelijkheden en is de kans op fouten minimaal.” 

Focus op hoogste segment

Mede doordat Frank in contact kwam met toparchitecten zoals Eric Kuster en Bob Manders, kwam het bedrijf in het hoogste segment binnen de interieurbouw terecht. Menig bekende Nederlander en meerdere namen uit de Quote 500 behoren sindsdien tot hun klantenkring. “Gelukkig hadden we hierdoor geen last van de crisis, hoewel die er wel voor heeft gezorgd dat we ons op deze doelgroep zijn gaan focussen. We werken sindsdien veel in het Gooi en in Amsterdam, maar bouwen ook regelmatig interieurs in België, Duitsland, Zwitserland, Marbella, Ibiza of Curaçao.” 

Snel terugverdiend

Al vanaf het eerste moment laten Frank, Rob en Werner al hun financiële zaken over aan Theo Michelbrink van Vermetten | Accountants en Adviseurs. “Het was ons al snel duidelijk dat hij zichzelf dubbel en dwars terugverdient“, stelt Rob. “Theo heeft ons ook begeleidt bij de oprichting van onze vof en later bij de overgang naar een bv. Telkens weer komt hij met verrassende ideeën waar we zelf niet aan gedacht zouden hebben. Theo en zijn collega’s zijn bijzonder deskundig en proactief. Zij regelen alles perfect en komen hun afspraken na, precies zoals we dat zelf ook graag doen.”

Bent u ook toe aan een deskundige accountant die zichzelf dubbel en dwars terugverdient? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.