Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Roy van der Heijden

Gedurende het meer dan 90 jarige bestaan van Van der Heijden Transport & Logistiek is het bedrijf flink gegroeid. Toch is dat voor het familiebedrijf uit Hapert zeker niet het belangrijkst. Het gaat hen om het creëren van continuïteit, persoonlijk contact en een prettige samenwerking. Iets dat zij al drie generaties lang ook bij Vermetten | accountants en adviseurs ervaren. 

“Mijn overgrootvader Jan bracht in 1932 al kolen in de buurt rond. Dat deed hij toen nog met paard en wagen”, aldus Roy van der Heijden. “Mijn opa Servaas en zijn broers Henk en Ad volgden hem op. Zij haalden nog zakgoed van de trein op. Na enige tijd nam opa het bedrijf van zijn broers over. Vervolgens waren mijn vader Gert-Jan en onze tante Wendy de derde generatie die het bedrijf runden. En sinds 2023 zijn mijn broer Niels en ik mede-eigenaar, samen met onze pa.” 

Van der Heijden-gevoel 

“Onze opa had het altijd al over het ‘Van der Heijden-gevoel’. Als familiebedrijf vinden wij het belangrijk dat al onze medewerkers zich hier thuis voelen. Dat het hier prettig werken is. Daarom gunnen we bijvoorbeeld onze chauffeurs een mooie wagen met extra opties, waar ze trots op kunnen zijn en graag mee voor de dag komen. Onze mensen doen toch vaak net dat stapje extra en er is maar weinig verloop. We hebben hier dan ook regelmatig jubilea van12½, 25, 30 en zelfs 40 jaar. Een paar jaar geleden is ons pand op een vrijdag afgebrand. Met een heel weekend hulp van onze medewerkers, buren en ons IT-bedrijf waren we dinsdags alweer onderweg. Sommige klanten buiten de regio wisten het niet eens. Dan zie je wat je aan je mensen hebt. Er moet een klik zijn, en dat geldt ook voor onze klanten. Wij willen niet zomaar een leverancier zijn. Wij willen een samenwerkingspartner zijn. De mens is daarin heel belangrijk. Voor sommige klanten werken we daarom al meer dan twintig jaar. Die klanten variëren van winkels die een keer per maand een pallet te versturen hebben tot multinationals waarvoor we elk dag met tien wagens rijden. Dat vinden we dan ook leuk, zo’n breed palet aan klanten.” 

Pallet, doos of stuks 

“Sinds we begin 2024 CoTrans hebben overgenomen werken we momenteel met zo’n 250 mensen en rijden we met 155 wagens. Toch was die overname geen vooraf gepland doel. CoTrans zit hiernaast en de eigenaar had geen opvolging. Daarom leek het ons verstandig om het over te nemen, zodat we de continuïteit van beide bedrijven konden borgen. Daar zijn namelijk veel gezinnen van afhankelijk. Met beide bedrijven en de combinatie van transport en warehousing werken we nu voor verschillende sectoren, zoals industrie, chemie, bouw, food en handel. Zo bedienen we bijvoorbeeld groothandels met grote vrachtwagens, beleveren winkels met bakwagens en sturen we pakketjes vanuit onze warehousing-service naar consumenten. Daarmee kunnen we op het niveau van pallet, doos of stuks uitleveren. Hiervoor integreren we op software-niveau met onze klanten. Vroeger vertrouwden onze klanten gewoon op onze stipte dienstverlening, maar tegenwoordig is real-time informatievoorziening een must-have.” 

Eerlijkheid en vertrouwen 

“Als familie zijn we tot een rolverdeling gekomen waarbij we open blijven voor elkaars ideeën. Zo is onze pa algemeen directeur, terwijl hij zich ook nog steeds graag bezighoudt met de transportplanning. Niels is verantwoordelijk voor warehousing en ik zorg voor commercie en automatisering. Als jonge generatie hebben Niels en ik nog wel eens wilde ideeën, maar onze pa is met zijn ervaring wat terughoudender. Daarom sparren we elke woensdag met elkaar, ondersteund door ons hoofd financiën Maybritt van Luttikhuizen. In die gesprekken zijn we open, eerlijk en behoorlijk kritisch naar elkaar. Toch laat onze pa de verantwoordelijkheden makkelijk aan ons over. Daarvoor is eerlijkheid en vertrouwen nodig. Zo ervaren we dat ook al drie generaties bij Vermetten. Onze opa werkte namelijk al samen met de vader van Peter Kalb. Later nam Peter zelf die rol op zich en nu is Cas Claassen vooral onze contactpersoon. Tijdens het overnametraject van CoTrans heeft Vermetten ons begeleid en een goede onderbouwing naar de bank opgesteld. Verder maken zij de jaarcijfers, doen de loonadministratie en adviseren ons op fiscaal en financieel gebied. De mensen van Vermetten verplaatsen zich in het individuele gevoel van ons als ondernemers. Daardoor sturen ze niet alleen op datgene wat financieel het meest aantrekkelijk is, maar wat verbinden het financiële met het menselijke. Dus krijgen wij een advies dat echt bij ons past.” 

Wilt u ook ondersteund worden door een accountantskantoor dat zich verplaatst in het individuele gevoel van u als ondernemer? Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.