Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Lian Masseurs

De vleesboerderijwinkel van Lian Masseurs en haar dochter Renske in het buitengebied van Oud-Gastel staat nog vol met cadeaus en bloemen van de officiële opening. Trots tonen zij de volle vrieskasten met vlees van hun eigen runderen. Over elk stuk vlees weten zij wel iets te vertellen. Dat is ook niet vreemd, want als familiebedrijf beheersen zij het hele proces: van de verzorging van hun eigen vee tot het bereiden van de meest malse stukken eerlijk vlees. 

Nieuwe vleesboerderijwinkel 

“Op 31 oktober is onze nieuwe vleesboerderijwinkel door de wethouder geopend”, legt Lian uit aan de keukentafel. “Maar we hadden sinds 2013 al een winkelruimte in de boerderij en verkochten twintig jaar geleden al vleespakketten. We huurden een slagersruimte om na de slacht het vlees zelf te verwerken. Eerst één keer in de maand, later zelfs twee dagen in de week. Nu kunnen we dat in onze eigen winkel doen. Zo zijn we niet meer afhankelijk en is het proces veel efficiënter. Het scheelt ons enorm veel gesjouw.” 

Beter leven 

“Mijn schoonvader Geert Masseurs en zijn broer Jan begonnen het bedrijf in 1972 met fourage”, vervolgt Lian. “Later is daar het houden van dikbilrunderen bijgekomen. In 2005 namen mijn man en ik het bedrijf over, samen met mijn mans neef Johan en zijn vrouw Claudia. Nadat de mannen een koppeltje Parthenaise-runderen uit Frankrijk lieten komen, vroegen onze klanten wat we met het vlees hadden gedaan. Het was nóg lekkerder. Vanaf dat moment zijn we daarop overgestapt. Nu is dat vlees exclusief bij ons verkrijgbaar. Het Parthenaise-ras staat bekend om de uitzonderlijke kwaliteit. Ze hebben een langzame en natuurlijke groei, waardoor het vlees mals, sappig en mooi rood van kleur is. Ons rundvlees heeft dan ook een twee sterren Beter Leven-keurmerk.” 

Meer afzetkanalen 

“Voorheen lag ons vlees bij regionale Agrimarkt-supermarkten in het schap. Sinds de overname door Jumbo komen veel oude Agrimarkt-klanten speciaal naar onze boerderijwinkel. Onze zoon Ger promoot ons vlees nu bij andere boerderijwinkels en kleine supermarkten. We kunnen nu namelijk veel efficiënter werken dus ook meer afzetten. Onze eigen klanten variëren van jonge gezinnen tot ouderen, maar vinden het allemaal belangrijk om te weten waar hun eten vandaan komt. Mensen kiezen tegenwoordig veel bewuster.” 

Gourmetten met de feestdagen 

Moeder en dochter Masseurs verkopen hun vleesproducten zowel vanuit de diepvries als vers. Hun uitgebreide assortiment bestaat uit hun eigen Beter Leven rundvlees, Beter Leven kippenvlees en varkensvlees van het Duroc-ras. Hiermee bieden zij een compleet pakket voor de dagelijkse maaltijd, voor de barbecue en voor de gourmet. “We zien momenteel een trend met barbecueën. Met de luxe barbecues van nu zijn ook grote stukken vlees in trek, zoals spareribs, picanha, bavette, procureur of tomahawk steaks. En met de feestdagen in aantocht bestellen veel klanten gourmetschalen. Hierbij kunnen ze kiezen uit drie soorten: alleen naturel rundvlees, een gemengde schaal met rund, varken en kip, of een gemengde schaal gemarineerd.” 

Investeren zonder bank 

De nieuwe winkel met alle faciliteiten betekende een flinke investering. Met de actuele cijfers van Vermetten | accountants en adviseurs uit Roosendaal en het nuchtere ondernemersinstinct van de familieleden is dit ambitieuze project tot een mooi eindresultaat gekomen. “Omdat de banken te veel eisen stelden zijn we met behulp van Vermetten op zoek gegaan naar een alternatieve financieringsoplossing. Die hebben we gevonden en we zijn erg blij met het resultaat.” 

Wilt u, net als de familie Masseurs, ook investeren op basis van actuele cijfers en een gedegen financieel advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze adviseurs.