Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Ingrid Verschueren | Peter Willemen

Wat ooit als lokale zadelmakerij begon is tegenwoordig een wereldwijde leverancier van reiskoffers, lederwaren en stormparaplu’s. Inspelen op klantbehoeften, continue innoveren en passie voor het vak zaten toen al in het DNA van het Brabantse familiebedrijf.

“Het was 1952 toen onze opa, Anton Willemen, in Teteringen als zadelmaker voor werkpaarden en sportpaarden begon”, legt Peter Willemen enthousiast uit. Samen met zijn zus Ingrid runt hij het familiebedrijf in Etten-Leur. Hun vader Peter komt nog meerdere keren per week langs. “Toen werkpaarden steeds vaker werden vervangen door tractoren hielp hij de boeren aan canvas cabines voor op de tractor, totdat er vaste cabines op tractoren kwamen. Met zijn kennis en vakmanschap produceerde hij vanaf de jaren zestig vervolgens leren gereedschapskoffers, boekentassen en later ook attachékoffers voor gereedschap.”

Luxe lederwaren

“Die attachékoffers waren de opening naar het luxesegment, waaruit een uitgebreide collectie met lederwaren ontstond onder de merknaam Partridge. Met handgeverfd kwaliteitsleer uit Italië en volmessing fournituren is dat lange tijd een succesvolle collectie geweest. Zelfs Harrods in Londen verkocht het, maar tegenwoordig is er minder vraag naar dan vroeger.”

Gepersonaliseerde reiskoffers

“Onder ons merk Claymore leveren we sinds de jaren tachtig reiskoffers. Bedrijven van over de hele wereld vinden ons om die reiskoffers van bedrukking te voorzien. Eerder lanceerden we een serie met cityprints, maar werkelijk elke bedrukking is mogelijk. Bedrijven geven deze vaak als relatiegeschenk aan hun personeel of klanten. Als het echt bijzonder mag zijn dan maken we zelfs koffers volledig volgens klantwens, zoals deze Dakar-koffer.”

Hippe stormparaplu’s

“Een ander echt Nederlands product is onze senz° stormparaplu. Drie studenten van de TU Delft hebben deze in 2006 ontwikkeld omdat het hen opviel hoeveel paraplu’s er tijdens harde wind in de vuilnisbak belandden. Het werd een enorm succes, totdat ze in de financiële problemen kwamen. Met mijn liefde voor techniek was ik best een beetje jaloers op hun ingenieuze producten. Wij kregen uiteindelijk de kans om alle rechten en octrooien van hen over te nemen. Door ons internationale netwerk van distributeurs, grootwarenhuizen en luchthavens hebben de senz° stormparaplu’s nu een nóg groter bereik. Ook deze paraplu’s kunnen volledig gepersonaliseerd worden, zoals we bijvoorbeeld in 2021 voor het Nederlandse olympische team deden.”

Volledig geautomatiseerde processen

“Tijdens de coronatijd viel de business overigens behoorlijk stil. Alles wat besteld was leverden we nog uit, maar nieuwe bestellingen lieten op zich wachten. Ingrid en ik zijn toen gaan kijken waar we onze processen nog verder konden optimaliseren. Sindsdien is ons gehele orderproces volledig geautomatiseerd en draaien we met maar vijf mensen de hele zaak. Al onze klanten werken met ons bestelsysteem waarin zij ook de exacte voorraad kunnen zien.”

Goede relatie met klanten én leveranciers

“In alles wat we doen kijken we verder dan vandaag of morgen. We vinden het belangrijk dat iedereen een gezonde boterham verdient, maar ook dat het werkbaar is. Dat kregen we de afgelopen periode gelukkig ook terug. Omdat wij altijd goed zijn geweest voor onze fabrikanten werden we de afgelopen tijd met schaarste en hogere kosten ook door hen goed geholpen. Dat zien we ook terug in de relatie met Vermetten. We kennen Marcel Hopmans al heel lang en als we Vermetten nodig hebben dan zijn ze er voor ons. Soms om ons te ondersteunen met een bijzondere vraag, maar ook om gewoon even van gedachten te wisselen. De mensen bij Vermetten zijn toegankelijk, lekker to-the-point en zonder toestanden er omheen. Bij vragen reageren ze bijzonder snel en deskundig. Daarom ervaren wij de samenwerking met hen als heel fijn.”

WLM International herkent onze kernwaarden deskundig, daadkrachtig, doeltreffend, zonder gedoe. Wilt u ook ondersteund worden door een deskundig accountantskantoor met een to-the-point mentaliteit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.