Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

“Ik doe het juiste werk, in de juiste omgeving.”

Werkgeluk voor Daniël

Na zoveel jaar werkervaring weet Daniël wat écht bij hem past. Grenzen verkennen en experimenteren. Doen en doorzetten. Dat heeft ervoor gezorgd hij zijn persoonlijke drijfveren kent. “Ik heb carrière gemaakt in HR en recruitment, waarbij ik opmerkte dat veel accountancy bedrijven HR-advies in het aanbod opnamen. “De functie als HR-adviseur bij Vermetten stond open. Ik heb Stef gebeld en gezegd: zet mij eens aan tafel. Dat klikte direct.” De keuze om aan de slag te gaan bij Vermetten als HR-adviseur pakt goed uit. “Ik merk dat deze keuze heel goed bij mij past. Inmiddels mag ik als HR-Directeur deze dienst verder invulling geven en in samenwerking met Susanne HR intern verder ontwikkelen. Er is veel onvoorspelbaarheid in het vak en dynamiek wat op mij afkomt. Dat betekent soms pieken en wat langere dagen maken, zonder dat het me energie kost” Werkgeluk voor Daniël betekent: “Doen wat ik vandaag doe. Ik doe het juiste werk in de juiste omgeving.” Naast werk is zijn grote gezin hem dierbaar. Met vier kinderen thuis streeft hij met zijn vrouw naar een goede balans tussen werk en privé.

Hybride werken in een gezonde werkcultuur

Thuiswerken optimaliseren en overwerken minimaliseren. Daniël is trots op wat Vermetten heeft bereikt met betrekking tot thuiswerken en waarom ze dat doen. “We werken efficiënt door de inzet van moderne systemen en een ergonomische werkplek thuis, maar het is ook een mindset. We maken mensen bewust van de keuze die ze hebben. Wanneer en waarvoor ga je naar kantoor. Je gaat naar kantoor om te ontmoeten en bent zo op een andere manier productief.” Werken op kantoor zorgt namelijk voor verbinding tussen collega’s. “We zoeken samen naar een nieuw ritme. Op het moment dat zoiets steeds beter lukt, dan geeft dat voldoening.”

Doelgerichte adviezen voor ondernemers in het hier en nu

Geen abstracte adviezen voor de toekomst, maar inspelen op wat onze klanten nu nodig hebben. “We geven masterclasses over onder andere actualiteiten in het arbeidsrecht, maar we staan ook stil bij onderwerpen zoals thuiswerken en gewenst gedrag op de werkvloer. “Ondernemers vragen niet om ingewikkeld advies, hebben hun focus op het ondernemen, maar willen wel in control zijn. Wij regelen die zaken waar zij minder in thuis zijn.”

Uitdagingen en kansen op het gebied van HR

De HR-uitdaging die Daniël ziet bij de klant en bij Vermetten is op dit moment het personeelstekort. De capaciteitsvraagstukken dagen bedrijven uit om buiten bestaande kaders te denken. “Het vraagt om op een andere manier naar je business te kijken. Stel dat je geen of onvoldoende capaciteit hebt, en toch moet leveren. Dat betekent dat je opnieuw moet kijken hoe je het werk organiseert. De uitdaging zit ‘m daarnaast in het aantrekken van goede mensen en het boeien van je medewerkers. Dat vraagt om blijvend te investeren.” Vermetten doet dat.

We faciliteren groei | Vermetten Academy

Vermetten opent de deuren van de Vermetten Academy. “We faciliteren werkbare oplossingen om te voldoen aan de hoge ambities van (jonge) accountants. We bieden de kans om door te groeien en verder te ontwikkelen waarin iedereen zijn eigen tempo bepaald.” Medewerkers als ondernemers zien, dat is Vermetten. “Het zegt iets over het vertrouwen in onze mensen. Denk je dat je het kan? Ga het maar doen! Als het lukt kom je vanzelf bovendrijven. Dit is geen managementstijl. Het gaat om vertrouwen geven, laat maar zien.”