Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Denk aan registratieplicht landbouwvoertuigen

Vanaf 1 januari 2021 geldt een registratieplicht voor land- of bosbouwtrekkers, land- of bosbouwaanhangwagens, verwisselbare getrokken uitrustingsstukken, motorrijtuigen met beperkte snelheid (MMBS) en mobiele machines die op de openbare weg komen.Het registreren van voertuigen, die in gebruik zijn genomen vóór 1 januari 2021, kan tot en met 31 december 2021 via de website van de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW). Wanneer de registratie van deze voertuigen na dit jaar plaatsvindt, zal er eerst een keuring moeten plaatsvinden.

Op dit moment is het niet mogelijk om landbouwvoertuigen op een maatschap te registreren. Registratie zal daarom moeten plaatsvinden op één van de maten. Er wordt momenteel gewerkt aan een wetswijziging waarmee het wettelijk stelsel voor personenvennootschappen wordt gemoderniseerd. Na inwerkingtreding hiervan kunnen landbouwvoertuigen ook op een maatschap worden geregistreerd. Maar de wetswijziging zal dit jaar niet meer in werking treden. Dat betekent dat de landbouwvoertuigen dit jaar toch nog eerst op één van de maten geregistreerd moeten worden. Vanaf volgend jaar kunnen ze dan wel overgeschreven worden op de maatschap.

Voertuigen die na 31 december 2020 in gebruik zijn genomen moeten voor de eerste registratie altijd beoordeeld worden bij een keuringsstation.