Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Financier uw innovatie met deze subsidies

Nederland is één van de meest innovatieve landen ter wereld, maar om technologische innovatie en groei mogelijk te maken is tijd én geld nodig. Gelukkig zijn er diverse regelingen die onderzoek en ontwikkeling financieel een stuk aantrekkelijker maken. Onze samenwerkingspartner De Breed & Partners heeft vier interessante regelingen voor u op een rij gezet.

 

1. Bespaar op uw loonkosten met de WBSO

Bent u werkzaam bij een innovatieve organisatie? En doet u aan productontwikkeling? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de Wet Bevordering Speur- & Ontwikkelingswerk. Met deze fiscale regeling compenseert de overheid een deel van de loonkosten voor R&D. U komt al in aanmerking voor WBSO als de ontwikkeling in eigen huis plaatsvindt en in technische zin nieuw is voor uw bedrijf.

 

2. MIT-subsidie voor innovatieve mkb’ers

De MIT-subsidie richt zich op mkb’ers die innovaties ontwikkelen binnen de topsectoren zoals Agri & Food. Er zijn twee type instrumenten. Allereerst het MIT-haalbaarheidsproject om de technische en economische risico’s van een innovatieproject in kaart te brengen. Hiervoor kunt u een maximumbedrag van € 20.000 ontvangen. Daarnaast is er het MIT-R&D-samenwerkingsproject voor mkb’ers die met elkaar samenwerken aan de vernieuwing of ontwikkeling van een product, productieproces of dienst. De subsidie bedraagt in dit geval € 100.000 per deelnemer.

 

3. POP3-subsidie voor de agrarische sector

Werkt u aan de ontwikkeling van het platteland? Dan is het derde plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) wellicht interessant voor u. Dit Europese subsidieprogramma is bestemd voor het ontwikkelen en verduurzamen van de agrarische sector in Nederland.

 

4. Subsidie voor de agrofoodsector in Limburg

Er zijn ook diverse regionale subsidieregelingen. Zo is er speciaal voor het mkb in Limburg het programma LimburgAgrofood. Deze helpt bedrijven innoveren en groeien. Er is subsidie beschikbaar voor het inhuren van een expert, het starten van een kennistraject of het uitwerken van een innovatieplan.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie?

Neem voor meer informatie contact op met uw adviseur bij Vermetten | accountants en adviseurs.