Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

John Vermetten over ondernemend adviseren

Vermetten | accountants en adviseurs is bijna 25 jaar geleden opgericht door John Vermetten (51) die tot dan toe als Rijksaccountant bij de Belastingdienst werkte. Inmiddels is Vermetten uitgegroeid tot een kantoor met zo’n honderdvijftig medewerkers die werken vanuit verschillende vestigingen in Midden- en West Brabant. John vertelt: “Van meet af aan heb ik mij behalve registeraccountant vooral ondernemer gevoeld en mij ook altijd zo opgesteld. Ondernemers hebben een eigen wil, een eigen visie en een eigen droom. Ik wil ervoor zorgen dat ondernemers hun dromen realiseren. Als ik met een ondernemer spreek, dan voel ik mij mede-ondernemer en benader ik zijn bedrijf als mijn eigen bedrijf. Sinds de oprichting van Vermetten staat ‘ondernemend adviseren’ dan ook altijd centraal.
 

Ondernemen is topsport

Deskundig, daadkrachtig en doeltreffend, zonder gedoe … de werkwijze van ondernemend adviseren is verweven in het DNA van Vermetten | accountants en adviseurs. Niet alleen in de bedrijfsvoering, maar ook in het handelen van onze accountants, adviseurs en overige medewerkers. Dankzij deze manier van werken kunnen we ons inleven in onze klanten en kunnen we hen goed bijstaan. Wat drijft de ondernemer? Waar heeft hij behoefte aan? Welke stappen kunnen er genomen worden om doelen sneller te bereiken? Hoe kan je als ondernemer beter zijn en het verschil maken? Ondernemen is topsport en wij willen de ondernemer de juiste begeleiding bieden om het beste uit zichzelf én zijn onderneming te halen.
 

Oplossingen zoeken

Wij staan náást de ondernemer en treden op als sparringpartner. Klopt een ondernemer bij ons aan met een probleem, dan wil ik hem perspectief bieden. Sta niet stil voor de obstakels op de weg, maar ga vooruit. Neem de drempel. Soms is gas geven een betere oplossing dan afremmen, waarbij je zelfs uit de bocht kan vliegen als je op het verkeerde moment remt. Er is niet één probleem ter wereld waar geen oplossing voor is. Het enige (tijdelijke) probleem is dat de oplossing of aanpak soms niet wordt gezien. In deze gevallen helpen onze adviseurs je verder. Zij inspireren je en helpen je de oplossing voor jouw vraagstuk te vinden. Indien nodig kunnen we naast sparringpartner als spelverdeler en netwerker optreden: precies daar waar de ondernemer behoefte aan heeft. Dat is ons spel van succesvol creëren en een opwaartse spiraal.
 

Uitbreiding van diensten en specialismes

In de loop der jaren is de dienstverlening van Vermetten | accountants en adviseurs uitgebreid. Zo hebben we onlangs de diensten vastgoed advies en juridisch advies aan ons dienstenpakket toegevoegd. Ook zijn we ons steeds meer gaan specialiseren in sectoren. Zo hebben we inmiddels veel kennis van de metaalindustrie, transport, bouw, supermarktbranche, retail, horeca, zorgsector, agrarische sector, zakelijke dienstverlening en non-profit dienstverlening. Daarnaast zijn wij aangesloten bij TGS Global Network, een internationale netwerk van accountantskantoren. Dankzij deze aansluiting kunnen wij onze relaties optimaal adviseren in meer dan vijftig landen wereldwijd. Andersom kunnen buitenlandse ondernemers in Nederland terecht bij Vermetten. Zo ligt de wereld binnen handbereik. 
 

No-nonsense en recht-toe-recht-aan

Mijn droom voor Vermetten | accountants en adviseurs is uitgroeien tot hét advieskantoor voor mkb’ers in Midden- en West-Brabant. Deze never ending-ambitie wil ik bereiken door kennis en specialismes te combineren met een prettige no-nonsense en een recht-toe-recht-aan benadering. Wij hebben alle specialismes in huis om iedere uitdaging aan te gaan en zijn tegelijkertijd laagdrempelig, persoonlijk en betrokken. Ondernemend adviseren is hierbij altijd de grondhouding.”