Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Laat uw financiële planning vastleggen

De overheid trekt zich steeds meer terug en Nederlanders moeten meer voor zichzelf gaan zorgen. Zo moeten we zelf maatregelen treffen, zoals een (aanvullende) pensioenvoorziening of risicoverzekeringen. Dit geldt niet alleen voor ondernemers, maar ook voor mensen in loondienst. De pensioenregeling via de werkgever is bijvoorbeeld niet altijd toereikend. Wilt u inzicht krijgen in uw financiële toekomst, dan is het aan te raden om een financiële planning op te stellen. Maak kennis met Monique Chavanu-Timmermans, financieel planner FFP CFP®. Monique: “Een financiële planning kan worden opgesteld voor ondernemers en medewerkers in loondienst. Met een financiële planning maak ik als het ware een foto van de huidige financiële situatie en een filmpje van de financiële toekomst. Sterktes en zwaktes komen hierbij aan het licht.” 
 

Over een financiële planning

“In de planning wordt uw huidige financiële situatie in kaart gebracht. Wat zijn uw inkomsten en uitgaven? Denk bijvoorbeeld aan loon en beleggingen, maar ook aan het bezit van onroerend goed, hypotheeklasten en kosten voor levensonderhoud. Vervolgens blik ik vooruit naar de toekomst. Welk uitgavenpatroon verwacht u te hebben? Welke wensen heeft u en welke doelen wilt u bereiken? Belangrijke life events worden hierin meegenomen, zoals samenwonen, aankoop van een huis, bedrijfsovername, arbeidsongeschiktheid, het studeren van de kinderen of het overlijden van u of uw partner. Als ik de huidige situatie én de toekomstige situatie helder heb, geef ik aanbevelingen over maatregelen die getroffen kunnen worden om de financiële doelen in de toekomst te bereiken. Denk aan het aankopen of verkopen van onroerend goed, het vrijmaken van lijfrente, het aflossen van schulden of beleggen.”
 

Rapport met aanbevelingen

Hoe gaat het opstellen van een financiële planning in zijn werk? Monique: “Wilt u gebruikmaken van de financiële planning, dan vraag ik eerst enkele gegevens bij u op. Zo kan ik mij voor het eerste kennismakingsgesprek verdiepen in uw financiële situatie. Ik maak hierbij gebruik van de handige app Ockto. U kunt hierop inloggen met DigiD, waarna u een belangrijk deel van uw financiële informatie eenvoudig met mij kunt delen. Vervolgens vindt er een persoonlijk gesprek plaats, waarin ik uw huidige financiële situatie helder wil krijgen, evenals uw wensen en doelen voor later. Ik wil een compleet beeld vormen en heb soms aanvullende gegevens nodig. Vervolgens ga ik aan de slag met het plan en presenteer ik deze in een persoonlijk gesprek. Uiteraard krijgt u altijd een papieren rapport mee met helder inzicht en praktische aanbevelingen.”
 

Twee varianten van de financiële planning

Bij Vermetten | accountants en adviseurs heeft u de keuze uit twee varianten van de financiële planning. “U kunt kiezen voor een basisplanning, waarin ik een persoonlijk financieel overzicht geef. Hierin kijk ik vooruit naar de komende jaren en doe ik enkele aanbevelingen. Wilt u dieper op de toekomst inzoomen, dan kunt u gebruikmaken van het uitgebreide financiële plan. Dit plan gaat uitvoerig in op uw huidige situatie én de financiële toekomst die u voor ogen heeft. Hierin worden diverse scenario’s uitgewerkt en worden er diepgaande aanbevelingen gedaan. De financiële planning van Vermetten | accountants en adviseurs is onafhankelijk. Wij zijn niet gebonden aan samenwerkingen met banken en verzekeraars”, zo vertelt Monique. 
 

Neem uw planning weer onder de loep

Het opstellen van een financiële planning is een maatwerktraject. Monique: “Iedere situatie is uniek, met andere regelingen, andere aandachtspunten en andere wensen en doelen. Hoe kan ik alle puzzelstukjes in elkaar krijgen, zodat de puzzel uiteindelijk klopt? Het is iedere keer een uitdaging en het geeft veel voldoening om duidelijkheid en inzicht te verschaffen. Heeft u in het verleden een financiële planning laten opstellen, dan is het aan te raden om deze planning nog eens tegen het licht te houden. Zijn uw wensen en doelen veranderd, bijvoorbeeld omdat u toch eerder wilt stoppen met werken of u in de tussentijd bent gescheiden? Of is de wet- en regelgeving zo sterk veranderd, dat dit gevolgen heeft voor uw toekomst? Het kan geen kwaad om uw planning opnieuw te laten beoordelen.”
 

Aangesloten bij beroepsorganisatie FFP

Monique is opgeleid door de FFP, de beroepsorganisatie voor gecertificeerd financieel planners. De FFP is onderdeel van de internationale vereniging CFP® (Certified Financial Planner). Omdat Monique bij de FFP is aangesloten, volgt ze jaarlijks cursussen en educatie om haar kennis up-to-date te houden. Wilt u een financiële planning op laten stellen, dan is het raadzaam om dit via een gecertificeerde planner te doen, zoals Monique. Zo heeft u de garantie dat uw planning door goed opgeleide mensen wordt uitgevoerd. Wilt u meer informatie? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met Vermetten | accountants en adviseurs. In een adviesgesprek vertellen onze adviseurs u graag meer over de mogelijkheden. Vervolgens brengen zij u in contact met financieel planner Monique.