Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Ontdek de voordelen van het Kennis & Support Netwerk

Het Kennis & Support Netwerk komt uit de koker van Giso Schouten, fiscaal jurist en vestigingsleider bij Hof Groep Vermetten in Waalwijk. Enkele jaren geleden bedacht Giso een uniek samenwerkingsverband, waarin administratiekantoren en kleine accountantskantoren (zonder eigen fiscalist) samenkomen en hun kennis met elkaar delen. Giso vertelt er in dit artikel meer over.
 

Ontwikkelingen in de markt

“De markt is onderhevig aan tal van ontwikkelingen. Zo wordt de wet- en regelgeving voor ondernemers steeds complexer en de regels veranderen in hoog tempo. Ondernemers daarentegen bewegen net zo hard en worden steeds wijzer, onder andere dankzij de informatie op internet. Heeft een ondernemer vragen over zijn bedrijfsvoering, dan kan hij heel veel informatie zelf opzoeken. Waar hij wérkelijk behoefte aan heeft, is een gesprekspartner. Iemand die hem kan adviseren bij lastige vraagstukken”, aldus Giso. 
 

Hulp bij lastige vraagstukken

Voor veel administratiekantoren en kleine accountantskantoren zit daar echter de crux. Giso: “Deze kantoren moeten een adviserende rol op zich nemen, maar hebben daar niet altijd ruimte voor, bijvoorbeeld door hun omvang of door tijdsgebrek. Soms hebben ze niet de mankracht in huis om op álle vlakken advies te geven. Denk bijvoorbeeld aan fiscaal advies, bedrijfsoverdrachten, overleg met de Belastingdienst of advies rondom ondernemingsvormen. Zij hebben veelal behoefte aan een partner die meekijkt bij bepaalde dossiers, die advies kan geven en lastige vragen kan beantwoorden. Soms is er behoefte aan het uitbesteden van complexe zaken of dossiers – zonder hierbij klanten kwijt te raken.” 
 

Kennis delen in het Kennis & Support Netwerk

Maak kennis met het Kennis & Support Netwerk van Vermetten | accountants en adviseurs. Dit netwerk bestaat uit lokale administratie- of accountantskantoren die behoefte hebben aan advies en ondersteuning. Giso: “Door zich bij het netwerk aan te sluiten, kunnen zij rekenen op een klankbord. Een vraagbaak. Ze kunnen bij een externe adviseur advies inwinnen over complexe dossiers en krijgen ondersteuning op vlakken waar ze niet voldoende kennis hebben. Uiteraard blijft het desbetreffende kantoor ‘leading’: het kantoor kan onder haar eigen naam een bredere dienstverlening aanbieden aan haar klanten. Het Kennis & Support Netwerk is laagdrempelig en vertrouwd. De deelnemers helpen elkaar. Kennis wordt niet overgedragen, maar kennis wordt gedeeld.” 
 

Onderwerpen Kennis & Support Netwerk

“De onderwerpen die aan bod komen zijn niet alleen fiscale vraagstukken, maar ook juridische en arbeidsrechtelijke onderwerpen. Stuk voor stuk onderwerpen waar de deelnemers écht iets van opsteken”, zo vertelt Giso. “Eén van de onderwerpen die terugkomen tijdens de netwerkbijeenkomsten, is het begeleiden en adviseren van BV’s. Deze rechtsvorm komt steeds meer voor, maar veel administratiekantoren en accountantskantoren hebben hier nog niet voldoende kennis van. Denk bijvoorbeeld aan alle aspecten van de vennootschapsbelasting die bij een BV komen kijken. Tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomsten halen wij deze en andere relevante onderwerpen aan, bijvoorbeeld door het betrekken van gastsprekers.”
 

Inhoud van het abonnement

Administratie- en accountantskantoren kunnen zich aansluiten bij het Kennis & Support Netwerk door een abonnement af te sluiten. In het abonnement is inbegrepen: 

  • Twee keer per jaar is er een middagbijeenkomst met alle deelnemers. Tijdens de kennissessie worden de nieuwste ontwikkelingen en actualiteiten op het gebied van fiscaliteit en accountancy gedeeld. 
  • Twee keer per jaar komt een fiscalist van Vermetten | accountants en adviseurs langs om fiscale vraagstukken in uw dossiers met u door te nemen. 
  • U krijgt toegang tot de helpdesk van Vermetten | accountants en adviseurs. Hier kunt u vragen over fiscaliteit en accountancy stellen. 
  • U ontvangt 5% korting op alle fiscale adviesuren van Vermetten | accountants en adviseurs. 
     

Bewezen concept verder uitrollen

Het Kennis & Support Netwerk is al succesvol in de omgeving van Waalwijk. Giso: “In Waalwijk hebben wij al jaren een fanatieke club met zeven kantoren uit de regio. Veel van deze kantoren zijn al jaren aangesloten bij het Kennis & Support Netwerk. Om deze unieke samenwerkingsconstructie in nóg meer regio’s uit te rollen, wil ik het Kennis & Support Netwerk vanuit alle vestigingen van Vermetten | accountants en adviseurs aanbieden. Wij zullen daarbij in groepen van maximaal acht deelnemers blijven werken. Ik verwacht dat dit voor veel kantoren een uitkomst zal bieden.”

Heeft u interesse in een Kennis & Support Netwerk in uw regio? Aarzel niet en neem contact met ons op. Wij komen graag langs bij u op kantoor voor een persoonlijk adviesgesprek, waarin wij de mogelijkheden van het Kennis & Support Netwerk én het abonnement aan u toelichten. Het abonnement wordt afgesloten voor een jaar voor een vast bedrag, waarbij een korting geldt bij afgenomen adviesuren.