Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Senioren zetten hypotheek steeds langer vast

Vijftigers en zestigers maken volop gebruik van de extreem lage hypotheekrente. Bovendien biedt de Nationale Hypotheekgarantie nieuwe mogelijkheden. Als gevolg hiervan zet één op de tien vijftigers en zestigers de rente vast voor dertig jaar. Zo vertelt de Hypotheekshop aan De Telegraaf.
 

Rente dertig jaar vastzetten
Doordat senioren de rente voor dertig jaar vastzetten, profiteren zij tot ver na hun tachtigste of negentigste van een lage hypotheekrente. De gemiddelde rente voor dertig jaar stond afgelopen week op 2,99% met Nationale Hypotheekgarantie. In veel gevallen gaat het dan ook nog om aflossingsvrije hypotheken.

 

Hypotheek afsluiten weer mogelijk

Tot voor kort was het voor veel vijftigers en zestigers vrijwel onmogelijk om in de tien jaar voor hun pensionering een hypotheek af te sluiten. Geldverstrekkers moesten rekening houden met het pensioeninkomen: dit was een fictief inkomen. Een schatting. Dit is echter veranderd. Geldverstrekkers hoeven niet meer met fictieve lasten te rekenen, maar mogen kijken naar het bedrag dat iemand maandelijks moet betalen. Zo kunnen senioren weer een hypotheek afsluiten.

Adviesgesprek met Vermetten | accountants en adviseurs
Meer weten over dit nieuwsbericht? Neem contact op met de adviseurs van Vermetten | accountants en adviseurs. Zij lichten een en ander aan u toe en bekijken indien gewenst uw persoonlijke situatie. Zo krijgt u inzicht in het door u te lenen bedrag. Meer weten? Vraag vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan en wij lichten de mogelijkheden persoonlijk aan u toe.

 

Bron: Telegraaf