Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Vermetten | accountants en adviseurs financieel regisseur met financiële planning

Financieel regisseur

Wij helpen onze klanten als financieel regisseur om hun levenswensen en doelen te matchen met de financiële mogelijkheden. De jaarlijkse bespreking van de jaarrekening en aangifte inkomstenbelasting kan dan een goed moment zijn om te beoordelen of u op koers ligt of juist bijsturing noodzakelijk is.

De basis van het financieel plan is de door u verstrekte informatie. Dit is de informatie over uw inkomen en vermogen, de voorzieningen die u reeds getroffen heeft zoals opgebouwd vermogen, lijfrente en kapitaalverzekeringen, aanwezige verzekeringen ter afdekking van financiële risico’s, de waarde van uw onderneming etc..  Naast deze financiële gegevens is het zeker zo belangrijk uw persoonlijke wensen en doelen goed in beeld te hebben.

Dit totaal zorgt voor een Persoonlijk Financieel Overzicht.

Overzicht geeft inzicht

Vaak wordt de persoonlijke financiële situatie door de jaren heen steeds complexer. Het begint vaak met het kopen van een huis, het krijgen van kinderen en later het moment dat de kinderen gaan studeren. Daarna komt de vraag of er wel voldoende pensioen wordt opgebouwd en wat het verkopen of stoppen met het bedrijf voor financiële gevolgen heeft. De inkomsten en uitgaven per jaar, maar ook het resterende beschikbare vermogen nu en in de komende jaren. In het financieel overzicht zijn alle bezittingen en schulden in een overzicht zichtbaar. Ook geeft het rapport antwoord op vragen als: ‘Hoe ziet mijn inkomen eruit wanneer ik stop met mijn bedrijf?’ of “Hoe ziet mijn inkomen eruit bij het bereiken van mijn pensioenleeftijd en sluit dit aan bij mijn wensen?

Het persoonlijk financieel overzicht geeft inzicht en grip op uw persoonlijke situatie waarmee je -indien nodig- tijdig maatregelen kunt treffen of bijsturen.

Maatwerk financieel plan

Heeft u een goed inzicht en beseft u op basis daarvan dat er actie nodig is, dan kunnen wij een maatwerk financieel plan voor u opstellen. U kunt hierbij denken aan het uitwerken van meerdere scenario’s waarbij we gaan onderzoeken op welke manieren u uw wensen en doelen kunt realiseren. Ook kan het zijn dat uw doelen al wel haalbaar zijn, maar dat de invulling op een andere manier voor een voor u beter resultaat zorgt.


Proces

Financiële planning is feitelijk opgebouwd uit zes vakgebieden:

pensioenen en levensverzekering, sparen en beleggen, sociale zekerheid, financieringen en huwelijksvermogens- en erfrecht en de fiscaliteit (belastingen) van deze vakgebieden.

Bent u ook benieuwd of uw financiële wensen en doelen haalbaar zijn in de toekomst? Neem dan gerust contact met ons op voor een gratis vrijblijvend kennismakingsgesprek voor de mogelijkheden van een financiële planning in uw persoonlijke situatie.

 

Monique Chavanu-Timmermans FFP CFP®

Financieel planner