Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Vermetten helpt lunchroom 't Singeltje tijdens spannend overnameproces

Arthur Louer en zijn partner Elke van Laarhoven hebben al jarenlang de droom om ooit een eigen horecaonderneming te starten. Als de kans zich voordoet moet er snel geschakeld worden. Daarom wordt Vermetten accountants en adviseurs er bij betrokken. Het verhaal achter de spannende en snelle overname van lunchroom ’t Singeltje in Baarle-Nassau.

Arthur en Elke kijken tevreden terug op de weken sinds de heropening begin februari. “We hebben de zaak opgeknapt met behoud van oorspronkelijke elementen, zodat de vaste klantenkring zich er nog steeds thuis voelt. De lunchkaart is grotendeels hetzelfde gebleven, en met moderne keukenapparatuur en ons nieuwe kassasysteem ontvangen de gasten hun bestelling nog sneller en kunnen ze makkelijker afrekenen.  Wat we willen houden is de gemoedelijke sfeer en de pure aandacht voor de gasten. Dat deden de vorige eigenaars erg goed, en zo doen wij het ook graag.”

Dromen, durven, doen

Dat het jonge stel horeca-ambities heeft komt niet zomaar uit de lucht vallen, blijkt uit de uitleg van Arthur: “Binnen de familie van Elke wordt al meer dan 40 jaar, inmiddels door de derde generatie, een cafetaria gerund en ik ben tot mijn 27e bedrijfsleider in het café hier tegenover geweest.” Toen ze via-via  hoorden dat de toenmalige eigenaars van ’t Singeltje de wens hadden om eind 2020 met pensioen te gaan aarzelden ze geen moment. Arthur vervolgt: “’t Singeltje was al heel lang een goedlopende zaak in ons dorp en alleen overdag open. Met twee opgroeiende kinderen waren dat belangrijke criteria voor ons. Daarnaast was het klein genoeg om het samen te kunnen bestieren. We zijn toen op een middag in september de zaak binnengestapt en hebben het de eigenaars maar gewoon gevraagd. Toen we een uur later weer naar buiten stapten, was het wel duidelijk: we gaan ervoor!”

Plan van aanpak

Zo enthousiast als het duo op dat moment is, moet er nog wel eerst het één en ander onderzocht en geregeld worden. “Ik had ooit eens een goed gesprek met dorpsgenoot Niels van Raak. Als registeraccountant bij Vermetten kon hij ons wellicht met een overname en de financiering daarvan helpen. Die heb ik toen dus maar gebeld.”

Op dat moment komt er veel op het stel af. Er moet een financiering geregeld worden om de overname te financieren. Omdat Niels weet dat het financieren van een horecaonderneming niet eenvoudig is, roept hij de hulp van zijn collega Maurice Bartels in. Deze is bedrijfsadviseur bij Vermetten en werkte eerder in het bankwezen, dus kent het klappen van de zweep.

Financiering

“Wat is de financieringsbehoefte en is dat haalbaar? Hoe ziet de exploitatiebegroting eruit?  Dat was het eerste wat we moesten onderzoeken”, vertellen Niels en Maurice als Arthur hen een kop verse cappuccino overhandigt.

Er breekt een spannende tijd aan. Gegeven de gewenste overdrachtsdatum moeten financieringsplannen snel geschreven worden en er is veelvuldig contact met de verkopende partij. Maurice draagt zorg voor de contacten met financiers (waar Arthur en Elke overigens ook nauw bij betrokken zijn) en Niels is actief betrokken bij gesprekken met de verkopende partij.

Spannende periode

Terwijl de klok doortikt zetten Niels en Maurice alles op alles om de droom van Elke en Arthur mee te helpen verwezenlijken. “Het zijn de korte lijntjes met Vermetten en het volledige vertrouwen dat we in Niels en Maurice hadden, waardoor er snel stappen zijn gemaakt.”, vertelt Arthur met een glimlach. “Ze hebben eigenlijk vanaf het begin van het traject de regie in handen genomen. Mede doordat zij zo snel en goed hebben gereageerd en ons door het hele proces hebben begeleid, zijn wij nu de trotse eigenaars van deze fantastische lunchroom in ons eigen dorp.”

Denkt u er ook aan om een bedrijfsovername te doen en heeft u hulp nodig bij het verkrijgen van een goede financiering? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en maak de eerste stappen naar het realiseren van uw droom.