Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Voorkom 'lijken uit de kast' met due diligence

De Engelse term ‘due diligence’ betekent letterlijk ‘gepaste zorgvuldigheid’. Een due diligence-onderzoek richt zich op het vaststellen van de juistheid van de aan een koper gepresenteerde informatie en het in beeld brengen van risico’s en kansen van de over te nemen onderneming. Gewoonlijk richt een due diligence-onderzoek zich op financiële, fiscale en juridische aspecten. Met een dergelijk onderzoek voorkomt u dat u te maken krijgt met zogenaamde ‘lijken uit de kast’.


Aandachtsgebieden en risico’s

Wilt u een bedrijf overnemen en wilt u vooraf een due diligence-onderzoek laten uitvoeren? Maak uw keuze voor Vermetten | accountants en adviseurs. Voorafgaand aan de start van het due diligence-onderzoek brengen wij samen met u de scope van het onderzoek in kaart en de specifieke aandachtsgebieden en risico’s waar wij aandacht aan zullen besteden. U heeft namelijk het beste inzicht in de specifieke risico’s en aandachtsgebieden bij de over te nemen onderneming.
 

Due diligence door accountant en fiscalist
Afhankelijk van de scope van het onderzoek, stellen wij ons team samen. Over het algemeen werken wij in kleine teams, bestaande uit een accountant en een fiscalist. Vervolgens gaan wij ter plaatse aan de slag en rapporteren onze bevindingen kort en bondig in een schriftelijke rapportage. Dit rapport lichten wij in een persoonlijk gesprek aan u toe.

 

Maak vrijblijvend een afspraak

Wij voeren het due diligence-onderzoek uit volgens onze kernwaarden deskundig, doeltreffend, daadkrachtig en zonder gedoe. Dit betekent ervaren professionals, kleine teams, korte communicatielijnen, beperkte doorlooptijden en een korte en bondige rapportage. Wilt u een due diligence-onderzoek laten uitvoeren? Neem vrijblijvend contact op met Rob van den Bosch RB (belastingadviseur) of Suzanne Snoeijs RA (registeraccountant) van Vermetten | accountants en adviseurs. Zij vertellen u meer over de mogelijkheden en plannen een afspraak voor een adviesgesprek.