Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Zonnepanelen van invloed op WOZ-waarde

Onlangs behandelde gerechtshof Arnhem-Leeuwarden een beroep van een inwoner van gemeente Emmen. De inwoner was het niet eens met de WOZ-waarde van zijn huis. Zo bepaalde de gemeente dat de WOZ-waarde lag op € 223.000. Hiervan was € 3.000 gerekend voor de zonnepanelen op het huis. De inwoner van Emmen was het hier niet mee eens. De zonnepanelen zouden niet mee mogen tellen voor de WOZ-waardebepaling: de zonnepanelen kunnen gemakkelijk van het dak worden gehaald en zouden daarom niet van invloed mogen zijn op de WOZ-waarde. Bovendien vond hij de WOZ-waarde sowieso te hoog ingeschat en tekende hij hierop beroep aan.

Meerekenen in WOZ-waardebepaling

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden gaat hier niet in mee. De inwoner heeft namelijk aangegeven dat de zonnepanelen blijven hangen zolang hij daar woont. Gevolg? De zonnepanelen mogen wel meegerekend worden in de WOZ-waardebepaling. De uitspraak betekent dat zonnepanelen invloed hebben op de hoogte van onder meer de gemeentelijke belastingen en het eigenwoningforfait: deze worden bepaald aan de hand van de hoogte van de WOZ-waarde.

Advies inwinnen

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Of wilt u beroep aantekenen tegen de WOZ-waarde van uw woning, en wilt u hierover advies inwinnen? Neem vrijblijvend contact op met Vermetten | accountants en adviseurs. Wij helpen u graag en nodigen u uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek waarin wij de mogelijkheden aan u toelichten.