Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Wat betekent duurzaamheid voor Vermetten?

Bij Vermetten hechten we veel waarde aan duurzaamheid. Door gesprekken met collega's en relaties zijn we tot de kern gekomen van wat duurzaamheid voor ons betekent: het maken van bewuste keuzes voor de toekomst, gebaseerd op data-gedreven discussies. Ontdek hier hoe wij duurzaamheid integreren in ons beleid en onze praktijken.

B Corp certificering

Bij Vermetten zijn we trots om deel uit te maken van een wereldwijde beweging van bedrijven die zich inzetten voor positieve verandering. Zo ook wij als Vermetten zelf! Daarom zijn we bezig met het behalen van een B Corp certificaat. B Corp is een onafhankelijk instituut die bedrijven helpt om hun duurzame ambities op een gestructureerde manier te uiten. Na het behalen van het certificaat vindt er om de drie jaar een verificatie plaats, waardoor we continu in ontwikkeling zullen blijven.

Open toekomst

Wij omarmen een open toekomst, waarin we samenwerken aan duurzaamheid door middel van nieuwe ideeën, innovatieve oplossingen en samenwerkingsverbanden. We geloven in de kracht van collectieve inspanningen en streven ernaar om voortdurend te evolueren en te verbeteren, zowel voor ons bedrijf als voor de gemeenschappen waarin we actief zijn. Met een gedeelde visie en een toewijding aan positieve verandering, zijn we vastberaden om een duurzamere toekomst te creëren.

Drie belangrijke pijlers in 2024

Vermetten heeft drie belangrijke pijlers opgesteld voor 2024: zorgen voor medewerkers, mobiliteit en huisvesting, en bestuur zonder gedoe. Hiermee zorgen we dat we CSRD-klaar zijn voor de toekomst. CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) is een richtlijn voor bedrijven binnen de Europese Unie die bedrijven verplicht om te rapporteren over hun duurzaamheid door middel van verschillende criteria. Met deze drie pijlers zorgen we dus dat we aan deze richtlijn voldoen.

Vermetten wint Yuki Awards

Met trots hebben wij de Yuki Sustainability Award 2024 in ontvangst mogen nemen. Dit is een mooie bevestiging op onze inzet op het gebied van duurzaamheid. We zijn door de juryleden als winnaar verkozen door onze duurzame bedrijfsvisie en impactvolle initiatieven. De factoren die de uitslag het meest hebben beïnvloed zijn onze inzet voor een B Corp certificering, een interne CSRD-analyse met passende vervolgacties en het opzetten van onze tak in duurzaamheidsadvies. Zo kunnen we onze klanten optimaal ondersteunen bij hun reis naar duurzaamheid.

Vermetten investeert in fietsplaninitiatief

We vinden het bij Vermetten erg belangrijk om een fijne werkomgeving te creëren. Daarnaast willen we graag bijdragen aan de gezondheid en het geluk van onze werknemers. Door dit te combineren met onze ambitie om bij te dragen aan een duurzamere wereld hebben we geïnvesteerd in een fietsplaninitiatief. Vanaf 1 januari 2024 hebben onze werknemers de mogelijkheid om een fiets te leasen via Vermetten. 

Dit zijn de voordelen:

  • Gezondheid staat altijd op nummer eén. Fietsen heeft niet alleen een positieve invloed op uw fysieke gezondheid, maar het geeft ook een mentale boost die u soms nodig heeft.
  • We zetten bij Vermetten stappen om groener te worden. De keuze voor de fiets draagt bij aan een groenere wereld.
  • Ook niet onbelangrijk zijn de fiscale voordelen die onze werknemers krijgen bij de keuze voor de fiets. Win-win, toch?