Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Julia Veer

Na een slechte ervaring met een boekhouder gingen Julia Veer en haar vriend Randy op zoek naar een goed accountantskantoor voor hun skincaremerk Clay And Glow. Julia vond een klantverhaal over een ander e-commercebedrijf op de website van Vermetten | accountants en adviseurs dat haar inspireerde. Ze nodigde Vermetten uit en was meteen overtuigd.

“Ik was 18 en leerde Randy op Curaçao kennen”, vertelt Julia vanuit een koffietentje in het Haagse World Trade Center, waar zij met haar kantoor gevestigd is. “Daar woonde ik met mijn ouders en hij was er op vakantie. Ik wilde in Nederland communicatie studeren en kwam in Den Haag terecht. Randy had een baan in Rotterdam en zag dat werken in loondienst niets voor mij zou zijn. Ik ben namelijk nogal eigenwijs. We bedachten om samen te gaan ondernemen, maar hoe moesten we beginnen? Door veel Youtube-video’s te kijken en boeken te lezen zoals Think and Grow Rich, kwamen we erachter dat de juiste mindset cruciaal is.”

 

Verkoop eerste webshop 

“Toen ik het idee had die te hebben, dacht ik: ‘Kom maar op! Laat maar zien wat er op mijn pad komt!’ Zo zijn we in de avonden en weekenden gaan handelen in lipsticks en schoenen. Later begonnen we een webshop in kleding en bikini’s, waarvan we veel geleerd hebben. Ook hoe het niet moet. Omdat we geen invloed hadden op de kwaliteit van de producten wilden we iets anders en verkochten de webshop.”

 

Nieuwe business door eigen nood

“Omdat ik in die tijd last van acne had gebruikte ik producten die de acné beloofden te verminderen, maar het tegendeel bleek waar, ik kreeg enorme allergische reacties. Mijn dermatoloog adviseerde me vervolgens om alleen nog maar huidverzorgingsproducten te gebruiken op basis van natuurlijke ingrediënten. Maar die producten zagen er zo onaantrekkelijk uit, dat ik bedacht om een eigen merk te beginnen met verantwoorde skincare-producten die er wél fancy uitzien!”

 

Gestart vanaf de studentenkamer

“We gingen op zoek naar een goede producent en vonden die gewoon hier in Nederland. Dit bleek een enorm gepassioneerde man met liefde voor het vak.  Met de opbrengst van onze eerdere webshop verkoop bestelden we de eerste batch en op 23 mei 2019 was clayandglow.com een feit.  We woonden toen samen in mijn studentenkamer van 17m² en reden in een oude auto. Elke verdiende euro stopten we terug in het bedrijf. Onze eerste medewerksters kwamen net van school of hadden nog niet eens een diploma. Zo dachten we onze kosten laag te houden. Dat gold ook voor onze boekhouder. Die mocht ook niks kosten, en dat hebben we geweten!”

 

Veel geleerd

“Inmiddels hebben we met Clay And Glow ons 5-jarig jubileum gevierd en bieden we 14 mooie producten voor meerdere huidproblemen en huidtypes. Ook nemen we nu het liefst mensen aan met ervaring en zien we die als een investering in plaats van een kostenpost. Ik heb ook geleerd om niet alles zelf te doen en erop te vertrouwen dat andere mensen sommige dingen veel beter kunnen dan ik. Maar ook dat het op een andere manier kan, zoals Randy mij regelmatig laat inzien. Hij vult mij perfect aan. Ik ben van de snelle acties. Hij is meer van het focussen. Nu zie ik in dat als ik bepaalde dingen niet loslaat ik zelf onze groei beperk, terwijl we met ons merk de potentie hebben om internationaal te gaan. Daarom zijn we ook op zoek gegaan naar een betrouwbaar accountantskantoor dat ons bedrijfsmodel goed begrijpt. Door te Googlen kwam ik op het klantverhaal over JohnBeerens.com terecht dat op de website van Vermetten | accountants en adviseurs staat. Dat is een bekend Nederlands e-commerce bedrijf in de schoonheidsbranche, wat mij het vertrouwen gaf dat Vermetten ook een goede partij voor ons kon zijn.”

 

Boekhouding en salarisadministratie

“Sindsdien is Ruud Denissen onze contactpersoon bij Vermetten. Hij en zijn collega’s verzorgen onze hele boekhouding en salarisadministratie. Zij adviseren ons met zowel onze zakelijke als privé financiën, maar ook op het gebied van HR en pensioenen. We hebben bijna wekelijks contact met Ruud, die hier ook 1 à 2 keer per jaar op kantoor komt. Ruud is top! Hij is ook jong en snapt ons bedrijfsmodel. Die zochten we!”

 

Heb jij met jouw webshop ook flinke groeiplannen, waarvoor je ondersteund wilt worden door een betrokken accountantskantoor met veel ervaring in de e-commerce? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.