Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Gert-Jan Hoekman

Als officiële Carrier Transicold dealer repareert en onderhoudt Does Transportkoeling uit Rilland al bijna 30 jaar koelunits van bestelwagens, vrachtwagens en trailers. Daarmee ontzorgen zij hun klanten in heel Zeeland en West-Brabant. Directeur en mede-eigenaar Gert-Jan Hoekman ziet diezelfde service ook in de dienstverlening van Vermetten | accountants en adviseurs. “Zoals ik door Vermetten ontzorgd word vind ik echt super!” 

Voordat Gert-Jan Hoekman mede-eigenaar van Does Transportkoeling werd was hij 23 jaar werkzaam bij een vrachtwagendealer, en kent de transportwereld daardoor goed. “Vanuit mijn netwerk hoorde ik dat Does Transportkoeling overgenomen zou worden. Samen met mijn mede-aandeelhouders hebben we een plan gemaakt en ben ik in mei 2021 begonnen als dagelijks bestuurder van dit prachtige bedrijf.” 

Merkonafhankelijke reparatie en onderhoud 

“De vorige eigenaren, Bram van der Does en zijn vrouw Yvonne, hebben het bedrijf op de kaart gezet als reparatie- en onderhoudsbedrijf van koelunits voor de transportsector. Ondanks dat zij toen al officieel dealer van Carrier koelunits waren, werd elke bestelwagen, vrachtwagen of trailer met een koeling van willekeurig welk merk hier steevast geholpen. Dat is uniek waardoor bijna ieder bedrijf met geconditioneerd transportmateriaal in Zuidwest-Nederland Does Transportkoeling kent. Die merkonafhankelijkheid hebben we bij reparatie en onderhoud nog steeds. Daarnaast bieden we 24-uursservice voor geladen wagens met koelunits die onderweg gerepareerd moeten worden. Onze monteurs vinden het geweldig dat we hier nog echt ouderwets sleutelen en koelmotoren, compressoren en elektromotoren reviseren. Dat is compleet anders dan in de autobranche. Daar worden veel onderdelen gewoon vervangen.” 

Van koelunit tot compleet voertuig 

“Met mijn commerciële achtergrond wilde ik het bedrijf uitbreiden met nieuwe diensten. Daardoor leveren en installeren we nu dus ook nieuwe koelunits, maar kunnen we daarbij ook de koel/vries-laadbak, het isolatiepakket of zelfs een compleet voertuig leveren. Zo beschikt de klant gegarandeerd over een voertuig waarbij de capaciteit van de koeling perfect afgestemd is op de laadbak en de lading. Een transporteur van verse vis heeft namelijk andere wensen dan een vervoerder van farmaceutische goederen. De één wil koelen tot -20°C terwijl de ander in de winter zelfs wil verwarmen. Op deze manier kunnen we onze klanten compleet ontzorgen, en dat vind ik het mooiste van dit werk. Ondertussen werken we hier met negen mensen en is de omzet meer dan verdubbeld.” 

Korte lijntjes 

“Al kort na de oprichting van Does Transportkoeling is accountant Marcel Hopmans van Vermetten | accountans en adviseurs bij ons bedrijf betrokken. Ondertussen worden we ondersteund door meerdere van zijn collega’s, zoals belastingadviseur Stefan Vogelaars, assistent accountant Ruud Denissen en salarisadministrateur Ron Martens. Met elkaar verzorgen zij onze gehele boekhouding en personeelsadministratie. Om onze administratie makkelijker te maken hebben zij ons een paar jaar geleden begeleid naar Exact Online in combinatie met salarisadministratie-app Loket.nl. Onze mensen kunnen daarin bijvoorbeeld heel makkelijk hun loonstroken inzien of vrije dagen aanvragen. Elke maand krijg ik een rapportage en Ruud komt ieder kwartaal bij ons langs om de cijfers te bespreken. Maar ook als ik tussendoor vragen heb krijg ik snel antwoord. Terwijl ik er zelf niks aan hoef te doen heb ik zo toch continu inzicht, en kan ik tijdig bijsturen als dat nodig is. Zoals ik door Vermetten ontzorgd word vind ik echt super!” 

Wilt u ook continu inzicht in uw bedrijfsresultaten zonder er zelf iets aan te hoeven doen? Laat u dan ook door ons ontzorgen met uw administratie. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.