Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Ad van de Meulenreek

Tijdens de naweeën van de bankencrisis trad Ad van de Meulenreek aan als directeur bij Keukencentrum Berkers in Deurne. In een wereld die gedomineerd wordt door ketens wist hij met zijn team het bedrijf uit te bouwen tot een winstgevend bedrijf met drie vestigingen in Brabant. Het geheim? Aandacht! 

“Ik werk al sinds 1996 in de keukenbranche”, begint Ad vanuit zijn nieuwste showroom in Den Bosch. “Een vertegenwoordiger van Whirlpool-Bauknecht wees mij er in 2012 op dat Keukencentrum Berkers een nieuwe directeur zocht die het bedrijf op termijn zou overnemen. Ik ging met de toenmalige eigenaar in gesprek en het klikte goed, dus besloot ik er aan de slag te gaan. Maar het was geen makkelijke tijd, zo vlak na de bankencrisis. Dat lieten de cijfers ook zien. Gelukkig had ik goede relaties met verschillende regionale bouwbedrijven, waardoor we enkele grote projecten van een paar honderd woningen mochten leveren. De omzet groeide en in 2016 nam ik het bedrijf in Deurne over, waarna we de showroom daar flink verbouwden. Niet lang daarna opende ik ook een kleine showroom in mijn woonplaats Nuland.” 

Uitbreiding naar Den Bosch 

“Edwin Bol, één van mijn keukenadviseurs, had de wens om ooit een vestiging in Den Bosch te starten en kreeg in 2020 een tip over een mooi leegstaand pand. Samen met onze leverancier Keller Keukens maakten we een plan en een indeling, en werd Edwin mede-eigenaar van deze vestiging. Vanaf de opening in oktober 2020 begon het meteen te lopen. Ondertussen hebben we de winkel in april 2023 verder uitgebreid, waardoor we ook het luxe-merk Leicht in het assortiment hebben opgenomen. Edwin en ik waren allebei al verliefd op dat merk. Sindsdien kunnen mensen hier terecht voor een keuken met een gemiddeld budget tot een super-de-luxe keuken waarbij je het zo gek kunt maken als je zelf wilt.” 

Aandacht tijdens hele traject 

“De meeste keukenleveranciers in ons segment zijn grote ketens. Wij zijn daarentegen een kleine club met 14 fte in Deurne en 3 fulltimers hier in Den Bosch. Bij ons weet iedereen precies wat er speelt, waardoor we veel meer grip hebben op projecten. Op het moment dat mensen hier voor advies komen, dan richten we ons volledig op hun wensen. Vaak komen we nog met slimme ideeën, waardoor de uiteindelijke keuken nóg beter bij de mensen past. We nemen ze mee langs de verschillende materialen, zodat ze ook precies weten wat ze kunnen verwachten. We willen namelijk eerlijk en transparant zijn en niet scoren met een lage offerte, wetende dat de gebruikte materialen of afwerking niet bij de wensen passen. Bij een opdracht gaan we ook eerst zelf inmeten en controleren we of de aannemer alles goed voorbereid heeft. Zo voorkomen we gedoe achteraf. Onze eigen monteurs plaatsen uiteindelijk de keuken. Vervolgens geven we 5 jaar volledige garantie en komen we na vierenhalf jaar opnieuw langs voor een gratis nastelbeurt. Door aan het gehele traject veel aandacht te schenken hebben we nagenoeg geen opleverpunten of klachten, en daar word ik dan weer blij van.” 

Overeenkomst 

“Diezelfde aandacht zie ik ook al jarenlang bij Vermetten Schooten Advies uit Helmond. De vorige eigenaar had Marcel Koehler al als contactpersoon en dat bevalt mij ook nog steeds heel goed. Marcel heeft ons goed begeleid bij de overname en bij de investeringen. We willen namelijk zo min mogelijk gebruik maken van de bank. Toen we de vestiging in Den Bosch begonnen heeft hij ons ook ondersteund bij het opzetten van de nieuwe bedrijfsstructuur. Hij heeft ons goed geholpen bij de juridische documenten en regelt zelfs al mijn privézaken. Verder weet hij dat ik alleen maar bel als er echt iets is. Marcel reageert dan ook meteen, en dat is erg prettig. Dat past bij mij.” 

Denkt u ook aan het uitbreiden van uw bedrijf of aanpassen van bedrijfsstructuren? En heeft u behoefte aan ondersteuning van deskundigen die oprechte aandacht aan u schenken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.