Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Hans en Linda van Aaken

De oude locatie van Hans en Linda van Aaken was toe aan een nieuwe koeienstal, maar zo’n investering op die plaats voelde voor het echtpaar niet goed. Daarom gingen ze op zoek naar een nieuwe plek en vonden die 20 kilometer verderop. Vermetten Accountants en Adviseurs werd gevraagd te helpen bij het opstellen van een sluitend plan om de bank te overtuigen.

“We komen allebei van een melkveehouderij”, vertelt Hans aan de keukentafel. In de keuken prijken tekeningen van hun drie kinderen en een groot schilderij van tevreden grazende koeien. Een vierde kind is op komst. “We leerden elkaar kennen tijdens een uitje van Campina, en het klikte meteen. In 2013 hebben Linda en ik het bedrijf van mijn vader volledig overgenomen, nadat ik al 15 jaar in de maatschap zat. Op de oude locatie in Westelbeers waren de gebouwen oud en klein. Daarom dachten we eraan om een nieuwe stal te bouwen. De investering voor alleen een stal was echter zo groot. Dat voelde niet goed. We zijn toen op zoek gegaan naar een over te nemen melkveehouderij. In november 2021 vonden we een bedrijf in Eersel dat plaats kon bieden aan 270 melkkoeien en 200 stuks kleinvee. Na de oogst eind 2021 zijn we er gaan kijken en werden er allebei blij van.”

Begeleiding tijdens aankoopproces

“Tijdens het aankoopproces heeft Alex Schellekens van Vermetten ons erg goed begeleid. Hij heeft precies voor ogen hoe het er bij ons bijstaat, is persoonlijk erg betrokken en leeft met ons mee. Hij heeft alle informatie die de bank nodig had verzameld en een sluitend plan gemaakt. Dat schepte vertrouwen, waardoor de relatiebeheerder van de bank ook goed met ons meedacht. Het werkte goed met Vermetten, de bank en de aankoopmakelaar.”

Goed team

“We kennen Alex al een jaar of twintig. Vanuit een voorlichtingsavond van het Agrarisch Jongeren Kontakt kreeg ik ooit de opdracht om de jaarrekening van het bedrijf van mijn vader te laten controleren door drie verschillende accountants. Alex was er één van. Het klikte en hij gaf een aantal verbetertips. Later hoorde ik verschillende positieve verhalen over hem. Ondertussen heeft hij alle trajecten met ons meegemaakt: van de overdracht van het familiebedrijf, het oprichten van onze maatschap en alle investeringen. En als we een vraag hebben, dan bellen we Alex. We vormen een goed team met hem.”

Eigen intuïtie en externe adviseurs

Dat teamgevoel ervaren Linda en Hans met elkaar ook. “Omdat we allebei uit een boerenfamilie komen hebben we een perfecte wisselwerking met elkaar. We beslissen alles samen. Is er een koe ziek? Dan vraag ik Linda wat zij denkt wat we moeten doen. Is de trekker kapot? Ook dan overleggen we samen. We zijn gevoelsmensen en vertrouwen ook op onze intuïtie, maar gelukkig hebben we ook een paar goede adviseurs om ons heen.”

Tevreden

Over de verhuizing van het melkveebedrijf is het paar ook erg tevreden. “We zijn voor het vee verhuisd”, aldus Linda. “Onze koeien hebben nu veel meer ruimte. De impact op de dieren is ook reuze meegevallen”, waarop Hans zegt: “En het werkt hier ook veel makkelijker. Deze locatie is vanaf het begin af aan goed ingericht. Hier klopt alles veel beter. Onze oude locatie gebruiken we nog voor het verbouwen van aardappelen, uien, wortels en mais. Hierdoor zijn we zelfvoorzienend en werken we nagenoeg circulair.”

Heeft u bij investeringsvraagstukken ook behoefte aan ondersteuning door een deskundig en betrokken accountantskantoor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.