Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Jeffrey Krijnen

In de snel groeiende organisatie met zo’n 60 mensen in vaste dienst en de zorg over ongeveer 1200 unieke flexibele arbeidskrachten is de jaarlijkse accountantscontrole bij NED Personeel een uitdagende klus. In nauwe samenwerking met Vermetten | accountants en adviseurs lukt het Jeffrey Krijnen, Manager Financiën, met zijn team toch elk jaar om de jaarrekening op tijd te deponeren. Wat is het geheim van deze goed geoliede machine?

Het idee voor de oprichting van NED Personeel ontstaat tijdens een trip naar het EK voetbal van John Elst en enkele bevriende ondernemers. Jeffrey vertelt: “John hoorde van zijn vrienden dat het verlonen van personeel niet goed ging of er werd te laat betaald. Dat leverde flink wat frustratie op. John zag een gat in de markt en wou daar wat aan doen. Hij had zelf geen ervaring met de uitzend- en verloningsbranche, maar kende wel de juiste mensen. Zo is NED Personeel in 2009 met een kantoor in Rijsbergen gestart als een organisatie die het echt goed regelt voor zowel het personeel als de ondernemers. Ondertussen zijn we zo hard gegroeid dat we nu in drie panden in Zundert gevestigd zijn. Daarnaast hebben we ook een vestiging in Zeeland en in Zuid-Holland, en hebben we onlangs nog een overname gedaan van een bedrijf in Terheijden dat bemiddelt in uitzendkrachten met competenties in de techniek.”

 

Vijf zekerheden

“We bieden verschillende diensten, zoals detacheren, uitzenden, backoffice dienstverlening, horeca payroll, werving & selectie, ZZP-bemiddeling, salarisadministratie en Arbodienstverlening. Daarmee richten we ons op de sectoren agro, horeca, industrie, transport & logistiek en de bouw & infra. Meer dan de helft van onze flexibele krachten bestaat uit Nederlanders. De andere helft is vooral personeel uit Polen, Roemenië en diverse andere landen. Speciaal voor deze arbeidsmigranten hebben we op onze afdelingen ook mensen die hen in hun eigen taal kunnen ondersteunen. De omstandigheden hier op kantoor moeten fijn zijn, zodat de mensen er graag komen. Ook hebben we een employee growth-programma, zodat collega's zich kunnen ontwikkelen om hun ambities te realiseren. Want als de mensen zich ontwikkelen, ontwikkelt NED ook. Onze blauwdruk helpt ons daarbij. Dat is een intern naslagwerk waarin onze commerciële filosofie vermeld is en waar we als bedrijf voor staan. Daarin staan ook onze vijf zekerheden waar onze klanten ons aan mogen houden: Voor al jouw personeelszaken, Kwaliteit en service voor de juiste prijs, Tijdig en correct salaris, Een NED-relatie is een tevreden relatie, en Afspraak is afspraak. In 2019 hebben we die lijn ingezet om verder te professionaliseren. Sindsdien is er veel veranderd en hebben we grote stappen gemaakt naar een duurzaam NED Personeel.”

 

Processen continu verbeteren

“De coronaperiode was ook zo’n tijd waarin we veel geprofessionaliseerd en geautomatiseerd hebben. Papieren urenbriefjes bestaan bij ons niet meer en alle interne processen zijn duidelijk vastgelegd. We zijn NEN-gecertificeerd en hebben we het SNF-certificaat voor flexwonen. Bij ons op de afdeling heb ik iemand speciaal vrijgemaakt voor de werkzaamheden die nodig zijn voor het opstellen van de jaarrekening en de accountantscontrole . Ilkay Kilic van Vermetten | accountants en adviseurs voert hier twee keer per jaar een audit uit, waardoor wij scherp blijven. Daardoor verloopt de eindcontrole door Vermetten een stuk soepeler. Tijdens zo’n jaarlijkse controle worden er namelijk ook steekproeven genomen. De hele keten vanaf een salarisstrookje tot aan de factuur naar de klant moet precies kloppen. Natuurlijk zijn er wel eens wat kleine aandachtspuntjes, maar daarmee kunnen wij nog verder verbeteren en voorop blijven lopen.”

 

Persoonlijk en betrokken

“Voor de eindcontrole hanteren we trouwens een strakke planning , waarbij we met Vermetten lekker kort kunnen schakelen. Bij vragen krijgen we ook snel een goed antwoord. Daardoor lukt het om ons aan de planning te houden en de stukken op tijd te deponeren. De samenwerking met hen verloopt zoals wij zelf ook graag met onze klanten samenwerken. Vermetten voelt niet als groot en log, maar juist persoonlijk en betrokken. Dit is ook hoe wij ons als NED Personeel typeren.”

 

Wilt u de jaarlijkse accountantscontrole ook soepel laten verlopen door de ondersteuning van een persoonlijk en betrokken accountantskantoor? Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.