Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Linda den Ouden

U vraagt, wij draaien. Dat is het motto van Rosun uit Lekkerkerk, de producent van kwalitatieve micro-ingrediënten voor gezonde voeding voor mens en dier. Volgens HR Manager Linda den Ouden sluit Vermetten | accountants en adviseurs perfect op dat motto aan.

In 2012 was ze nummer drie in het toen één jaar oude bedrijf, dat destijds gevestigd was in Krimpen aan den IJssel. Ondertussen staan er 43 mensen op de loonlijst en is regelneef Linda doorgegroeid tot HR Manager. Zodoende kent ze alle ins en outs van het bedrijf. “Ik kwam destijds uit een facilitaire functie en hou van regelen. Toen ik hier begon was mijn eerste opdracht het zoeken van een groter huurpand tegen een beperkt budget. Sindsdien zitten we hier aan de Lek.”

Poedermix voor feed- en foodklanten

“Als bedrijf zitten we vooraan in de voedingsketen. We importeren namelijk vitaminen, mineralen en aminozuren, en maken daar poedermixen van voor o.a. bakkersmeel en diervoeder, maar ook voor de farmacie. Die mixen leveren we aan fabrikanten in heel Europa. Je kunt zeggen dat onze vitaminen in zo’n 50% van de deegproducten in Europa zitten. Hierbij hebben we de productie, verpakking en levering in eigen hand, waardoor we een hoge kwaliteitsborging en leverbetrouwbaarheid kunnen bieden.”

Reorganisatie van processen en taken

“Als regelneef kwamen er veel taken op mijn bordje terecht. Om efficiënter te kunnen werken hebben we toen, op advies van een externe adviseur, de processen en taakverdeling gereorganiseerd. Als gevolg daarvan heb ik een aantal opleidingen en trainingen gedaan en ben ik me gaan focussen op Personeel en Organisatie. Ik vind het geweldig om uit te zoeken wie wat leuk vindt, wie waar goed in is, en wie welke verantwoordelijkheid aankan. Bij sollicitaties werk ik met speed-dates. Ik vertel hoe onze cultuur is, wat men kan verwachten en zie dan meteen of de kandidaat zich hieraan wil conformeren of niet. We hebben korte lijnen en zijn erg open en eerlijk tegen elkaar. Als het goed gaat, maar ook als iets niet goed gaat. Eenmaal aangenomen zorgen we voor een warm welkom. Ook volgt de nieuwe collega een inwerkprogramma van vier weken, zodat deze niet alleen zijn eigen functie, maar ook het hele bedrijf leert kennen.”

Overstap naar Vermetten

“Door de groei en de veelvuldige internationale handel paste ons vorige administratiekantoor niet meer bij ons. Onze directeur/eigenaar Danny Schravemade kende Stefan Vogelaars van Vermetten | accountants en adviseurs. Die heeft met zijn collega’s in 2018 onze hele administratie overgenomen. Over de loonadministratie voorspelde Inge de Vaan destijds dat wij veel tijd zouden gaan besparen, en dat klopte. Ook ondersteunt Vermetten ons sindsdien met het personeelsbeleid. Elk kwartaal sparren Inge en ik met elkaar en komen we op nieuwe ideeën en mogelijkheden waar we weer mee aan de slag kunnen. Als HR Manager kun je intern lang niet altijd alles delen en bij Vermetten kan dat wel. Dat werkt erg prettig en ik vind het heel fijn dat die mogelijkheid er is.”

Meerdere spin-offs

“Danny is enorm ondernemend en zodoende zijn er ondertussen al meerdere spin-offs van Rosun ontstaan. Dat betekende ook dat Vermetten de bedrijfsstructuur hierop heeft aangepast met een holding en meerdere bv’s en ons daarbij fiscaal adviseerde. Maar het gevolg is ook dat we weer uit ons jasje zijn gegroeid. Gelukkig kon Vermetten ons helpen bij het verkrijgen van kapitaal om een ander pand te kunnen kopen. Omdat we snel wilden schakelen hebben zij andere kanalen voor ons bereid gevonden dan de reguliere banken. In januari 2023 krijgen we de sleutel en verhuizen we met onze productie naar het bedrijventerrein in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel, 100 meter verderop dan onze huidige productielocatie. Op naar de volgende stap. Wij zijn er klaar voor!”

Bent u ook op zoek naar een partner die u ondersteunt met uw financiële en bedrijfskundige processen waardoor u veel tijd bespaart? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.