Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Marga van Erp | Johan van de Ruit

Het begon ooit als een workshop naast hun praktijk. Ondertussen is het opleidingsinstituut van Marga van Erp en haar man Johan van de Ruit uitgegroeid tot één van de grootste opleiders voor complementaire geneeskunde in Nederland. Het geheim? De duizenden jaren oude kennis van de traditionele Chinese geneeskunde laten samensmelten met de moderne Westerse filosofieën. 

“We hadden allebei een eigen praktijk en ik was al jarenlang docent voetreflexmassage bij een opleidingsinstituut”, vertelt Marga van Erp vanuit hun hoofdvestiging in Breda. “Tegelijkertijd schreef ik voor een aantal vakbladen over voetreflex. Toen we in 2005 een intensieve opleiding in China volgden ervaarden we interessante verschillen tussen de traditionele Chinese voetreflexmassages en hoe wij het in Nederland deden. Door ter plekke video’s op te nemen en veel documentatie te verzamelen hebben we terug in Nederland een workshop opgezet die beide filosofieën combineerde. Die werd door de autoriteiten in Beijing zelfs officieel erkend.”

Praktijkgerichte opleidingen voor een gezonde toekomst

“Vanwege het succes van onze ChinFlex® workshop kregen we de kans om dit uit te bouwen tot een opleidingsinstituut met meerdere disciplines. Met enkele collega-docenten maakten we een plan. We bundelden onze kennis en diepten dit uit tot verschillende driejarige opleidingen, zoals VoetreflexPlus™, ChinHerbs® Kruidengeneeskunde, Chinli®-Tuina lichaamsmassage en Acupunctuur, waarin praktijklessen vanaf de eerste dag centraal staan. Sindsdien zijn er heel organisch talloze erkende opleidingen, cursussen, workshops en bijscholingen bijgekomen en geven we les op zeven locaties in het land. Op deze manier willen we steeds meer mensen in Nederland bewust maken van de kracht van het eigen lichaam, vanuit het hart te leven en daarmee anderen te helpen hun leefstijl en gezondheid te verbeteren.”

EPD-3 dieetprogramma startpunt voor betere leefstijl

“Vanuit de bewuste leefstijl kwamen we in contact met een Zwitsers bedrijf”, vervolgt Johan. “Zij hadden samen met een arts, voedingswetenschappers en psychologen voeding ontwikkeld met de optimale verhoudingen van koolhydraten, eiwitten en vetten, zoals deze ook voorkomen in infuusvoeding. Door elk uur een kleine maaltijd, zoals een reepje, koekje, soepje, shake of muesli te nuttigen krijg je alle noodzakelijke voedingsstoffen binnen. Deze maaltijden bevatten geen toxines en pesticiden. Het resultaat is dat het gifstoffen afvoert, de stofwisseling en de weerstand ondersteunt, overtollig gewicht laat afnemen en mensen zich lichamelijk en geestelijk vitaler voelen. Behalve dat we deze voedingsproducten in onze webshop verkopen begeleiden we mensen hiermee naar een gezonde leefstijl en passend gewicht. Dit voedingsprogramma past dus perfect binnen de filosofie van Total Health Academy.”

Blij met Vermetten

Als snel gegroeide organisatie is er de afgelopen jaren veel bij Total Health veranderd. Marga legt uit: “We hebben meer mensen op kantoor, zijn door de lockdowns ook online lessen gaan geven en hebben een Online Academy opgezet. Ook zijn we overgestapt naar een ander boekhoudprogramma. De aanleiding daarvoor was dat onze boekhouder plotseling bij ons vertrok. Marga Schuch, een van de nieuwe medewerkers, heeft vervolgens de boekhouding op zich genomen. Met haar ervaring bracht ze structuur en kreeg ze veel meer grip op de boekhouding, de openstaande posten en de periodieke cijfers.” Johan vervolgt: “Op haar aanraden zijn we toen in gesprek gegaan met Vermetten. Ze waren direct heel open en transparant en we merkten dat ze precies wisten waar we het over hadden. Dat voelde meteen goed. Zij hebben ons daarna begeleid bij de overstap van Twinfield naar Exact Online en de afhandeling van de eerste NOW-regeling. Verder controleren ze periodiek onze boekhouding en verzorgen ze de jaarcijfers. En weet je: die zijn nog nooit zo snel afgerond! We zijn dan ook erg blij met Vermetten. “

Wilt u ook snel en deskundig ondersteund worden bij uw boekhouding door een open en transparant accountantskantoor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.