Snel uw antwoord vinden

Zonder gedoe

Bart van der Waal

Ook jonge ondernemers zien de toegevoegde waarde van Vermetten | accountants en adviseurs. De enthousiaste Bart van der Waal uit Nieuwe-Tonge was nog maar een paar jaar zelfstandig toen hij van een lokale boekhouder overstapte naar de betrokken specialisten van Vermetten Agro.

“Ik werkte in de bloembollenteelt hier op Goeree-Overflakkee. Daar deed ik van alles, maar het onderhoud aan de machines vond ik het mooist. In 2019 kocht ik een servicebus en ben me naast het werk in de bloembollen gaan specialiseren in reparatie en onderhoud van agrarische machines. Halverwege 2020 had ik het zo druk dat ik ontslag nam en fulltime voor zelfstandigheid ging. Het loodsje van 100m2 dat ik huurde werd al snel te klein waardoor ik op 1 april 2021 verhuisde naar deze locatie. Kort daarop nam ik ook mijn eerste medewerker aan op zzp-basis. Dat vond ik bloedspannend! Dat eerste jaar hier betekende flink gas geven om de boel rond te krijgen, maar door met z’n tweeën keihard te werken hebben we het gered. Gelukkig woon ik nog bij mijn ouders, want anders was het niet gelukt. Dat was voor mij dan ook een bewuste keuze: een huisje kopen en bij de baas blijven werken, of thuis blijven wonen en een eigen bedrijf opbouwen. Ik ben nog steeds blij dat ik voor het laatste heb gekozen.” 

Reparaties en onderhoud 

“In de winterperiode werken we met drie of vier man vooral hier in de werkplaats. Dat is de tijd voor onderhoud of aanpassingen aan machines, of constructiewerkzaamheden voor machinebouwers, bouw of industrie. Gedurende de rest van het jaar zijn we veel op locatie om acute storingen op te lossen. Als er een hydrauliekslang van een machine kapot gaat kan de boer of loonwerker niet verder, en dat vinden ze niet grappig. Dan gaan we er direct heen en lossen het probleem zo snel mogelijk op.” 

Kritisch 

“We zijn maar een klein clubje en dat is prima. Ik wil de kwaliteit namelijk hoog houden en voer daarom altijd zelf de eindcontrole uit. Ziet het eruit zoals ik het zelf zou doen? Zo niet, dan gaat het de deur niet uit. Ik ben namelijk erg kritisch en steek dat ook niet onder stoelen of banken. Als ik dan uitleg waarom ik het zo wil, dan snappen die mannen dat ook wel. Uiteindelijk worden ze zelf net zo kritisch. Daarom blijf ik liever klein met een hoge kwaliteit, dan dat we groot worden en matig werk afleveren.” 

Snel schakelen 

“Kort nadat ik tijdens een trekkertrek-evenement aan Jeroen Klein van Vermetten Agro werd voorgesteld ben ik met de boekhouding en de verloning naar hen overgestapt. Jeroen heeft affiniteit met de agrarische wereld en begrijpt ons als geen ander. Hij stapt vaak even binnen of belt of ik nog vragen heb. Ik word door Vermetten volledig ontzorgd en dat vind ik super! En ook als ik tussendoor een vraag stel, krijg ik supersnel antwoord zonder dat ze gelijk weer een factuur sturen. Net zoals de meeste ondernemers snel schakelen, zo werken ze ook bij Vermetten. De tijd en moeite die Vermetten me dat bespaart levert veel meer op dan dat ze me kosten.” 

Wilt u ook volledig ontzorgd worden door een accountantskantoor met agrarische specialisten die net zo snel schakelen als een ondernemer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een afspraak met één van onze bedrijfsadviseurs.